Warmtepomp terugverdientijd
Met of zonder meegewogen rente. De terugverdientijd van je warmtepomp is afhankelijk van verschillende factoren. Ontdek hier hoe je jouw investering zo snel mogelijk kan terugverdienen. Helaas vraagt een warmtepomp. Bovenstaande maakt duidelijk dat de geothermische warmtepompen duidelijk de duurste zijn.
Daar staat wel tegenover dat ze een enorm rendement in het vooruitzicht stellen waardoor de terugverdientijd eigenlijk ten allen tijde relatief beperkt wordt gehouden.
Overweegt u te investeren in een warmtepomp ? Bereken dan uw terugverdientijd aan de hand van uw energieverbruik, de kostprijs van de warmtepomp en het type warmtepomp dat u wenst. Maar hoe bereken je de terugverdientijd ? Een warmtepomp installeren vraagt om een behoorlijke investering, gelukkig bespaar je er ook mee. Hieronder vindt u een grove schatting per warmtepomp type.
Terugverdientijd warmtepomp per type. Om toch wat meer inzicht te geven in de kosten van een warmtepomp installatie en de besparing op energiekosten, zijn hieronder wat richtlijnen weergegeven. Let u op, deze kosten en besparingen zijn slechts indicatief.
Bij de aankoop van een warmtepomp wil u uiteraard ook de terugverdientijd berekenen. Zeker omdat een warmtepomp geen kleine investering is. De grootste factor die zal bepalen in hoeveel tijd je het terugverdiend hebt, is het rendement. Voor geothermische pompen is deze termijn langer. Rekening houdend met de inflatie en stijging van energieprijzen kan de terugverdientijd korter uitvallen.
Als kers op de taart help je met een warmtepomp ook mee tegen de uitputting . Met subsidie is de investering in een warmtepomp een stuk lager. Een terugverdientijd onder de jaar is daarmee voor verschillende situaties binnen handbereik. Als je de installatieprijs vergelijkt met die van een traditioneel verwarmingssysteem, ben je inderdaad duurder af.
Maar de voordelen van een warmtepomp zijn dan ook erg groot. Dank maar aan het hoge rendement, meteen een eerste belangrijke factor voor de terugverdientijd van je warmtepomp. Een vaak gestelde vraag luidt: “Wat is de terugverdientijd van een geothermische warmtepomp ? Op het eerste zicht een evidente vraag. Toch is ze niet zo eenvoudig te beantwoorden.
Er bestaan namelijk verschillende manieren om uw terugverdientijd te berekenen. Bovendien kun je bij aankoop subsidie krijgen en gaat je energierekening . Bij een kWh warmtepomp bedragen de elektriciteitskosten ca.
Zegt men, en dan hebben wij het hoogste bedrag genomen. De kosten voor de aanleg van de aardwarmte-insallatie bedragen ca. Bij een gemiddelde woning is de besparing op de energierekening ongeveer 2tot 3euro op jaarbasis. De potentiële besparing ligt hoger naarmate het gasverbruik toeneemt, bijvoorbeeld bij een grotere woning of boerderij. Hierdoor lopen de kosten verder op waardoor het rendement van de warmtepomp lager wordt en de terugverdientijd langer.
Zo gebruik je energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater als bron van warmte. Hoewel de initiële investering in een warmtepompsysteem hoger is dan die van een conventionele verwarmingsinstallatie, kunnen hier een aantal aantrekkelijke pluspunten tegenover worden gesteld;. Je kunt de aanschaf- en installatiekosten fors verminderen met subsidie.
De prijs van de warmtepomp bedraagt €3.
Reacties
Een reactie posten