Schoorsteen gashaard

Hallo, Is het mogelijk met een gashaard om zonder schoorsteen te werken? Bedoel daarmee bestaat er een systeem dat je gewoon door de buitenmuur kan gaan? Ik had eerst gekozen voor een pelletkachel maar daar moet je altijd werken met een schouw.


Gashaard: open of gesloten systeem? De rookgassen worden naar buiten afgevoerd via een rookkanaal (meestal een schoorsteen ). Het rookkanaal van een gashaard moet bestand zijn tegen temperaturen van 2°C (open systemen, waarbij de haard lucht uit de omgeving aanzuigt) of 4tot 5°C (gesloten systemen, waarbij de haard de lucht rechtstreeks van buiten aanzuigt en de rookgassen direct naar buiten afvoert).

Bij een houtkachel is dat . Een rookkanaal voor een gashaard moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen minder hoge temperaturen dan het rookkanaal van een houthaard. Ook ruimte, isolatie en de uitmonding spelen een rol. Haardenexpert zet ze voor u op een rijtje: Hittebestendigheid.


Voordat u uw nieuwe gaskachel of haard kiest, moet u weten wat voor soort schoorsteen (als u die heeft) of rookkanaal u heeft. Het type schoorsteen of rookkanaal die beschikbaar is dicteert meestal uw keuze van de kachel of haard. Om u te helpen begrijpen welke gaskachels of haarden het meest geschikt zijn voor uw . Het is uitermate belangrijk dat uw schoorsteen of rookkanaal geschikt is om een gaskachel of gashaard op aan te sluiten.

Ook de installatie is belangrijk. Deze taak is meestal weggelegd voor vakmensen die weten waar . Bij de keuze van een kachel of haard wordt altijd direct gesproken over de kwaliteit en de staat van de aanwezige schoorsteen of over de mogelijkheden van de nog te installeren rookgasafvoer. Alleen bij de aanschaf van een elektrische haar afvoerloze gashaard of bio-ethanolhaard is een schoorsteen of rookkanaal niet . Ik heb ook een gashaard (met van dat keramisch nephout, off-topic:hoe krijg je dat in vredesnaam stofvrij?).


Ik heb wel de schoorsteen laten vegen, niet eens erbij stilgestaan of dat nou wel of misschien niet nodig is. Gewoon een veilig idee eigenlijk. De vegers hebben er ook niks van gezegd. Kan ik ook een haard of kachel plaatsen als ik geen schoorsteen heb?


Ook wanneer je woning niet voorzien is van een schoorsteen of een andere bestaande rookgasafvoer, is het in de meeste gevallen mogelijk om een haard of kachel te plaatsen. Verreweg het merendeel van de hedendaagse gaskachels en gashaarden. De rookgasventilator en het daarbij behorende beveiligingssysteem is speciaal ontwikkeld om een goede afzuiging te garanderen en uw comfort en veiligheid te waarborgen.


Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen gebouwd te worden. Voor elke haard is er dus een oplossing beschikbaar. Voor een goede gasverbranding is geen klassieke schoorsteen nodig, maar wel altijd een afvoerkanaal.


De gashaard zou voor de bestaande schouw geplaatst worden met een flexibel in buis om daarna enkel met een flexibel door te lopen in de schouw bij gesloten verbranding of zonder flexibel bij open. Lees meer over schoorsteen.

Wij hebben dus een concentrische afvoer nodig (tot dak). Mijn vraag: welke soort afvoer neem ik best RVS of ALU. Hoe groot moet de diameter zijn van de buis en . Rookkanaal voor luchtdichte gashaarden of gasinzethaarden.


Verwarmingsapparaten die werken op gas worden vaker en vaker gebruikt. De installatie ervan vereist een rookkanaal dat hun prestatie optimaliseert. Houdt u zich niet aan dit schema, dan kunt u. Ik overweeg nu om een houtkacheltje aan te schaffen en deze op deze rookgasafvoer te zetten, maar kan dat wel zomaar(tijdelijk)?


Het punt is dat ik nu druk bezig ben met een ander deel van het huis en geen tijd heb om ook nog de schoorsteen aan te passen. Van de zomer wil ik daar met alle liefde naar . Wanneer je een haard zonder afvoer vaak wil branden en je ook wil genieten van stralingswarmte, is een afvoerloze gashaard een mooi alternatief. Deze werkt zonder schoorsteen of afvoerkanaal, omdat de verbrandingsgassen door een katalysator aan de bovenkant van de haard geleid worden, . Plaats een kolom ventilator op het kanaal deze maakt een rook kolom en gaat pas op een hoogte van ca meter uit een net als of je een grote schoorsteen hebt .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan