Opentherm klokthermostaat

OpenTherm is een communicatieprotocol tussen de HR-ketel en de kamerthermostaat. OpenTherm thermostaten worden ook wel modulerende thermostaten genoemd. Een modulerende cv-ketel maakt het water keer heel warm waarna de cv-ketel het water alleen nog maar op temperatuur hoeft te houden.


Wanneer een modulerende thermostaat een warmteaanvraag bij de cv-ketel doet, put de cv- ketel uit het reeds verwarmde water. Met deze constructie bespaar je veel meer energie .

Niet alle modulerende cv-ketels zijn voorzien van een OpenTherm protocol. Sommige zijn namelijk merkspecifiek . Nefit cv-combi-ketel Honeywell Round Vertrouwd model maar dus ook als OpenTherm versie beschikbaar. Je kent het wel, je koopt een nieuwe cv-ketel en dan ben je haast verplicht ook een nieuwe thermostaat te kopen. Immers, de thermostaat is meestal specifiek . Een groot voordeel van OpenTherm producten is dat cv-ketels en thermostaten van verschillende merken onderling met elkaar kunnen communiceren.


OpenTherm heeft als positieve eigenschap dat de cv-ketel modulerend wordt aangestuurd. Meer informatie over moduleren vindt u .

OpenTherm (afgekort: OT) is een communicatieprotocol dat toegepast wordt in een centrale verwarmingsinstallatie tussen een cv-ketel en een thermostaat. Hiermee kan de temperatuur van het verwarmingswater automatisch aangepast worden, wat veel energie kan besparen. Opentherm is een point to point protocol. Niet langer bent u verplicht de thermostaat te monteren op die onhandige plaats naast een deur, of tegenover een raam waardoor regelmatig de zon op de thermostaat schijnt.


In talloze situaties komt een draadloze thermostaat goed van pas! Nu is er ook een draadloze klokthermostaat speciaal voor met OpenTherm. Alle typen sanitair vind je op BESLIST. Kies alle topmerken en profiteer van de laagste prijs! Van andere merken kunnen ze zonder aanpassing alleen met een onzuinige aan-uit- thermostaat overweg, maar er zijn adapters verkrijgbaar.


Cv-ketels die volgens een zogeheten OpenTherm -standaard werken, kunnen ook modulerende thermostaten van andere merken aan. Thermostaten werken vaak op batterijen, die . Handleiding OpenTherm klokthermostaat RAMSES8artikelnr. CMT9OpenTherm klokthermostaat ? Bij Ten Dam Verwarmingstechniek uit Purmerend vindt u een uitgebreid assortiment. Goed advies, Scherpe prijzen en snelle levering. De iSense is een OpenTherm klokthermostaat met veel uitgebreide functies.


Sense RF (draadloos), met daarbij de iBase (basisstation) RF-zender.

Deze gebruikershandleiding behandelt beide uitvoeringen (OpenTherm en RF). En wat is OpenTherm precies? Wat is een modulerende thermostaat ? Dit leggen we graag aan u uit. Ook de rol van Nest thermostaat.


De slimme klimaatthermostaat Spider kan op nagenoeg elke moderne OpenTherm cv-ketel. Bij Winkelman Installateurs uit Doetinchem vindt u een uitgebreid assortiment. Op zoek naar een HON Chronoth.


Bij Gasservice de Vries uit Mijdrecht vindt u een uitgebreid assortiment. Bij Van Es Installatiebedrijf uit Rijen vindt u een uitgebreid assortiment. Bergschenhoek vindt u een uitgebreid assortiment.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan