Cv ketel zonder condensafvoer

Ik laat binnenkort een nieuwe cv ketel plaatsen. Welke soorten cv-ketels zijn er? We leggen het uit in onze kennisbank.


Met welke flow (liters per uur) moet ik rekening houden en hoe zit het met opgeloste . VR-ketels zijn niet condenserend en worden vandaag de dag alleen nog maar geplaatst indien er géén condensafvoer te realiseren is of wanneer de . Het grote verschil met de, toen populaire, VR-ketel zit hem in de condensatie.

Door condensatie van waterdamp in de rookgassen hergebruikt een HR combiketel de vrijgekomen warmte. Hierdoor is het met een HR-ketel goed mogelijk om te besparen op de energie kosten. Bijna alle HR CV - ketels werken op aardgas, . Want het schijnt zo te zijn dat HR ketels tot wel liter per dag aan condens moeten afvoeren en de dakgoot niet meer een optie is.


Op de foto zien we de condensafvoer , die met elektradraad aan de installatie is opgehangen. Verder biedt een doos stofzuigerzakken de broodnodige steun aan het leidingwerk, waar uiteraard . Waarom moet het condenswater van cv - ketels via het riool afgevoerd worden en waar komt dit condenswater vandaan? Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina.


Nu zij een nieuwe cv ketel hebben loopt al het afvoerwater van hun nieuwe ketel bij ons in de tuin.

Als het een HR cv - ketel betreft moet de afvoer van het zurig condenswater met een pvc-buis aangesloten worden op het afvoerkanaal van het riool. Hoe moeten mensen zonder GSM betalen? Een hoge rendement CV - ketel wordt door middel van condensatie.


Dit wil zeggen dat de warmte uit de waterdamp van de verbrandingsgassen worden onttrokken en worden gebruikt voor de verwarming van het huis. Omdat er warmte uit het waterdamp wordt onttrokken daalt de temperatuur zeer snel, . Beetje verwarrende titel, maar ik zal proberen het te verduidelijken. Van de week is er bij ons een nieuwe ketel opgehangen, te weten een Nefit HR. Je mag nooit condenswater van de c. De leiding zal bij het uitstaan van de ketel bevriezen en werkt het niet meer. En het zo maar laten lopen in de kruip riumte is ook een zeer slecht advies.


Als er een waterkerende laag onder de woning zit zal in een winter uw kruipruimte . Ik heb bij bedrijven info ingewonnen, met name inzake de condensafvoer want op zolder, waar de ketel staat, is er geen afvoer. De eerste instalateur gaf aan dat het mogelijk was om aan langs de binnenkant van de zolder een afvoer buis te maken . De condenserende ketel zal echter wel een afvoer nodig hebben. Er zijn dus enkele opties. Ik heb ook een schets toegevoegd in bijlage van de opstelling.


Rode cirkels zijn mogelijke afvoeren, het groene vierkant is de plaats . Zonder de omstandigheden te bekijken is dat moeilijk te zien, maar volgens mij is dat gewoon condenswater , en is er ergens in uwe ketel een rubber die versleten is.

Misschien nog belangrijk: ik neem aan dat het hier gaat om de ROOKGASAFVOER en niet om het PVC buiske dat het condenswater moet . Een combiketel zorgt tevens voor het warme tapwater in een woning. Een cv - ketel werkt meestal op aardgas of stookolie en verhit met een brander het water in een gesloten systeem. Een circulatiepomp zorgt voor de circulatie van het warme water in het systeem. De cv - ketel is aangesloten op een rookafvoerkanaal of . De hr-ketel is de populairste ketel in Nederland en dat is uiteraard niet zonder reden.


Heeft u een gewone cv - ketel of vr -ketel dan verdwijnt deze waterdamp direct via de afvoerpijp.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan