Brandverzekering onderhoud cv ketel

Bij veel brandverzekeringen is onderhoud van uw CV - ketel verplicht. De verzekeraars stellen strenge eisen aan preventie en onderhoud. Als u brandschade claimt, moet u kunnen aantonen dat er onderhoud heeft plaatsgevonden door een erkend installateur.


Dit moet in overeenstemming zijn met de polisvoorwaarden. Wat gebeurd er tijdens het onderhoud van Uw cv ketel ,daar gaat het om is het noodzaak of niet.

Lekker systeem, ik heb een brandverzekering die 1x per jaar onderhoud eist, en voorlopig heb ik nog niet eens een intake check kunnen regelen. Re: onderhoud cv ketel gas. Dit wordt inderdaad niet gecontroleerd.


Nu heb ik al enkele malen gehoord dat het zeker niet zo is dat een brandverzekering niet zal tussenkomen indien dergelijke attesten zouden ontbreken. Tenzij ze echt kunnen aantonen . In Brussel en Wallonië geldt voor een verwarmingsketel op aardgas een onderhoudsplicht om de drie jaar. Schoorstenen waar de centrale .

Het vermogen in kilowatt (kW) staat op het kenplaatje van uw cv - ketel. Dat is meestal een zilverkleurig plaatje dat op de buitenkant van de ketel bevestigd werd. Is uw brandverzekering het met U eens wanneer U geen onderhoud pleegt? Het is niet voor niets dat bij veel brandverzekeringen wordt geëist dat de cv - ketel een regelmatige inspectie ondergaat. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw cv - ketel optimaal . Dit kan tot energie besparen!


En niet onbelangrijk, regelmatig CV - ketel onderhoud zorgt ook voor veiligheid. Een vuile ketel verhoogt de kans op de uitstoot van koolmonoxide. Ja, net als in de overige gewesten is ook in Brussel een regelmatige controle van cv - ketels verplicht, en dit ongeacht de brandstof. Regelmatig onderhoud helpt dus mee aan een betrouwbare, veilige en zuinige werking van je cv - ketel. Bovendien zijn er brandverzekeringen of opstalverzekeringen die regelmatig cv - ketel onderhoud verplichten.


Als je brandschade claimt, moet je . Nee dit valt zeker niet onder een opstalverzekering (onderdeel van de woning), want het is geen brand in de zin van de definitie van brand. Zie het als (ab?) normaal onderhoud , daar geldt nooit een verzekering voor. Een regelmatige check-up is de beste garantie op een goede werking van je cv - ketel.


Doe je dat niet, dan verliest je ketel rendement en ben je niet verzekerd bij brand.

Je hebt er dus alle baat bij om je stookketel goed te onderhouden. We zetten de belangrijkste vragen op een rij. Ik had wel een Full Omnium contract van jaar. En: onderhoud zorgt voor veiligheid.


Onderhoud zorgt voor een verlening van de levensduur. Ook (particuliere) brandverzekeringen verplichten steeds vaker regelmatig onderhoud van uw . Daarom is keuring van de cv -installatie voor gebouwen verplicht. Voor uw brandverzekering is een goed onderhoud cv ketel ook van belang, een slecht onderhouden installatie die de reden voor een brand zou zijn zou u zo wel eens duur te staan kunnen komen. Lees zeker de kleine lettertjes van uw brandverzekering erop na, of vraag uw makelaar naar premies voor het nemen van een . Een cv - ketel heeft regelmatig een onderhoudsbeurt nodig.


Bij een oude “open” ketel is dat keer per jaar, bij een nieuwer “gesloten” systeem is keer per jaar voldoende. Dit is vaak een voorwaarde voor de garantie op het toestel en voor uw brandverzekering. Hij zegt dat het nazicht verplicht wordt door de brandverzekeraar.


Toen kwam er een wet op het verplichte onderhoud van ketels en branders werkend op stookolie en dit VERPLICHT keer per jaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan