Legionella airco

Is het mogelijk besmet te raken met de legionella bacterie via de airco ? Deze ruikt nogal muf als de installatie enkele dagen uit heeft gestaan. De symptomen van een legionella besmetting lijken op die van een griepvirus, afhankelijk van de vorm. U kunt een legionella besmetting oplopen door kleine druppeltjes water (nevel) in te ademen waarin . Kan de airconditioning van mijn auto een probleem vormen?


Het gaat waarschijnlijk om de ernstigste uitbraak van deze ziekte in het land in zeventien jaar.

Tot zaterdagavond waren gevallen vastgesteld. De legionellabacterie komt van nature voor in water. Toch is er geen reden tot ongerustheid. Enkele eenvoudige tips zorgen er voor dat u geen enkel gevaar loopt.


Meteen ruimen we ook een aantal misverstanden uit de weg. De airco in uw hotel of appartement kan een probleem zijn. Veel hangt af van welk type airconditioning. Airconditioners waarbij water verneveld wordt, kunnen een risico vormen voor legionellabesmetting.


Dat is afhankelijk van het type airconditioning.

Volg de instructies van de leverancier en zorg voor een regelmatig onderhoud van de installatie. Besmetting is alleen mogelijk als hele kleine besmette waterdruppeltjes ( aerosolen) vrijkomen en worden ingeademd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het douchen, in whirlpools, zwembaden, airconditioning en koeltorens.


Deze installaties moeten dus altijd goed gecontroleerd worden. Controle ter voorkoming van de veteranenziekte. Veel luchtbehandelingssystemen bevochtigen in de winter de lucht. Systemen gebaseerd op waterrecirculatie met een . Het oplopen van een legionella bacterie ligt op de loer.


Lees wat je moet om besmetting te voorkomen. De kans op legionella besmetting via een split of multisplit aircondtioning systeem is vrijwel nihil. De system die wij plaatsen vernevelen geen water en kunnen dus ook . Moderne aircosystemen werken zonder waterverneveling en veroorzaken dus geen legionella , in tegenstelling tot sommige ventilatoren die koele lucht blazen met behulp van water. Legionella en airconditioning ? Deze vernevelen geen water en kunnen dus ook geen legionella veroorzaken. Op welke plaatsen u wel of geen risico loopt en welke maatregelen u kunt nemen om de besmetting te voorkomen?


Wel kan er koud condenswater in de condensbak terechtkomen. Lees dan onderstaande informatie of check het legionella dossier op de site van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en . MURCIA - De massale uitbraak van de veteranenziekte in de Zuid-Spaanse stad Murcia is zeer waarschijnlijk te wijten aan vier besmette airconditioning -installaties. Dat heeft Francisco Marques, een gemeenteraadslid van Murcia gisteren in de Spaanse krant El País gezegd.

Airco systems suck in fresh air (from outside). This air can contain small drops or aerosols from cooling towers, fountains or other aerosol sources. Air treatment systems often recirculate air in offices and other buildings, to save reheating energy. If somewhere in the building there is a source of legionella bacteria like in .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan