Gesloten bronsysteem

Een gesloten bronsysteem bestaat uit een of meerdere kunststof leidingen, ook wel collectoren genoem die tot 2meter diep zijn geboord. Deze leidingen zijn geheel onderhoudsvrij en gaan jaar mee. Klik hier voor meer informatie over de engineering van gesloten bronsystemen. In de woning wordt een . Aardwarmtesystemen geeft u op lange termijn €17.


Met een WKO installatie VBWW van Remon bent u verzekerd van een duurzaam gesloten bronsysteem.

Remon heeft meer dan jaar ervaring in bodemenergie. Dit zijn duurzame vormen van energie die bijdragen aan besparing van fossiele brandstoffen en . Meer informatie over het gesloten bronsysteem bij warmtepomp boringen. GESLOTEN BRONSYSTEMEN VOOR WARMTEPOMPEN. Bij Albreco ontwerpen en realiseren we soorten gesloten bronsystemen , vertikaal of horizontaal.


Deze lussen zijn tot ruim 1meter diep aan te brengen door middel van verticale grondboringen. Het aantal lussen en de lengte daarvan worden bepaald door de berekeningen vóór. Lees er hier meer over of vraag naar de mogelijkheden !

Gespecialiseerd in Woningbouw, Bedrijfspanden voorzien van aardwarmte. Het gesloten bronsysteem kenmerkt zich door de circulatie van een water- of glycolmengsel door gesloten leidingen in de bodem. Bij een gesloten bron worden warmtewisselaars (buizen) de grond ingebracht. Omdat Nederland relatief makkelijk kan worden geboor wordt er vaak gekozen voor een verticale warmtewisselaar.


Ook kan er worden gekozen voor een horizontale bodemwarmtewisselaar, waarbij er een wisselaar wordt aangebracht op . Wat is een gesloten bronsysteem ? De term “gesloten systeem” wordt gebruikt wanneer de warmtepomp één of meerdere “aardlussen” gebruikt, waarmee het zgn. Hoe groter de warmtepomp, hoe meer boringen er nodig zijn. Via een gesloten systeem wordt vloeistof in leidinglussen rondgepompt.


De vloeistof komt NIET in contact met de grond. De leidinglussen nemen koude of . Het is dus een gesloten bronsysteem. Een gesloten systeem heeft als voordeel dat geen direct contact met het grondwater wordt gemaakt.


Speciale vergunningen zijn dus niet vereist. Er kan ook geen vervuiling van het systeem ontstaan. Toepassing van WKO in utiliteitsbouw. Nieuwe systemen met open bron.

Thermisch vermogen (MW).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan