Wat is een opentherm thermostaat

OpenTherm (afgekort: OT) is een communicatieprotocol dat toegepast wordt in een centrale verwarmingsinstallatie tussen een cv-ketel en een thermostaat. Hiermee kan de temperatuur van het verwarmingswater automatisch aangepast worden, wat veel energie kan besparen. Opentherm is een point to point protocol. Nefit cv-combi-ketel Honeywell Round Vertrouwd model maar dus ook als OpenTherm versie beschikbaar.


Je kent het wel, je koopt een nieuwe cv-ketel en dan ben je haast verplicht ook een nieuwe thermostaat te kopen.

Immers, de thermostaat is meestal specifiek . OpenTherm is een taal waarin compatibele thermostaten en verwarmingssystemen met elkaar kunnen communiceren. De 3e generatie Nest Thermostat biedt volledige ondersteuning voor deze taal en kan dus compatibele verwarmings- en warmwatersystemen via OpenTherm aansturen. CV-ketels die voldoen aan deze OpenTherm standaar accepteren het gebruik van iedere willekeurige thermostaat die op de OpenTherm standaard is gebaseerd.


Wat is een OpenTherm protocol? Een modulerende cv-ketel met een OpenTherm protocol is de gemakkelijkste variant van de modulerende ketel. Omdat deze ketels met alle modulerende thermostaten kunnen communiceren.

Wanneer je dus een modulerende thermostaat hebt en een cv-ketel met OpenTherm. Ook hebben een modulerende ketel en thermostaat een 2-weg communicatie. En wat is OpenTherm precies?


Dit leggen we graag aan u uit. Ook de rol van Nest thermostaat. OpenTherm is de naam van een fabrikant-onafhankelijk systeem van communicatie tussen modulerende verwarmingstoestellen (cv- toestellen en luchtverwarmers) en kamerthermostaten. Het is een standaard die bestaat uit een communicatie-protocol en een interfacespecificatie.


Als de cv-ketel is uitgerust met de mogelijkheid voor een OpenTherm ( modulerende) regeling, dan raden we u aan de E- Thermostaat hierop aan te sluiten. Een OpenTherm regelaar heeft als voordeel dat de cv- watertemperatuur wordt gestuurd op basis van de warmtevraag in de ruimte waar de E- thermostaat is geplaatst. Dit hangt samen met een aantal factoren. Ten eerste moet het cv toestel het opentherm protocol ondersteunen, of jouw toestel dit ondersteund kun je zien in de aansluittabellen. Daarnaast is het van belang welke componenten er verder in . Brochure Tprogrammeerbare thermostaat.


Waar kan ik een Honeywell installateur vinden? U kunt een erkend installateur in uw buurt vinden via deze website.

Wat kan hier aan de hand zijn? Voor de ketel die ik heb is het mogelijk om een thermostaat eraan te hangen die met OpenTherm werkt. Nu hangt er een echte ouderwetste thermostaat met kwikschakelaar aan (nostalgie ). Het opentherm protocol zorgt dat er een tweeweg communicatie tussen ketel en thermostaat is, hierbij wordt de temperatuur uitstroomzijde CV geregeld door . Het branden van de ketel is ook niet op vol vermogen hoor maar tussentijds heel zachtjes bij OT. Zelf vind ik het wel prettig dat de ketel echt uit is als op de thermostaat de ingestelde temp bereikt is maar misschien ben ik wat ouderwets daar in. Je kan als modulerende thermostaat wel iets uitrekenen, maar wat de ketel daarmee doet is een heel ander verhaal.


Ik heb nu een Remeha iSense, die regelt perfect en bespaart me bakken met gas tov de vorige Honeywell thermostaat. Nadeel van OpenTherm is vooral dat je thermostaat ook een te lage. Wie kan me wat praktische tips geven? Volgens mij is een modulerende thermostaat zuiniger omdat deze ook om een klein beetje warmte kan vragen in plaats van alleen maar een AAN of UIT . De klokthermostaat is zo geprogrammeer dat de verwarming maar een uur of ingeschakeld is per dag. De slimme klimaatthermostaat Spider kan op nagenoeg elke moderne OpenTherm cv-ketel.


Met OpenTherm kan, naast vele andere zaken, de cv-ketel modulerend worden aangestuurd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan