Warmtewisselaar voor vloerverwarming

Deskundig advies en snelle levering. Gewoon perfect geregeld. Goeden avon Een jaar geleden is bij ons de cv ketel vervangen.


Nu blijkt dat de vloerverwarming , bestaande uit twee groepen, nog is gemaakt met de alom. Vloerverwarming wel of niet scheiden? Alles geprobeerd zwarte leidingen doorgespoeld pomp draait thermostaatkraan.

Heb je een bestaande vloerverwarming en wil je een nieuwe ketel kopen? Dan is de kans groot dat jouw vloerverwarmingsbuizen (vanwege de eigenschappen destijds) niet diffusie dicht zijn. Daarom moet je altijd de vloerverwarming scheiden door een warmtewisselaar of platenwisselaar. Anders is binnen afzienbare tijd . Een warmtewisselaar brengt warmte over van het ene instrument naar de andere.


Het proces gaat onder de naam. TIP: Kies steeds een gespecialiseerde installateur! Ben je van plan om vloerverwarming te plaatsen, dan doe je er goed aan prijzen aan te vragen bij verschillende erkende verwarmingstechniekers.

Hallo ik heb een huis gekocht met een bestaande CV met vloerverwarming. Er is later een warmtewisselaar tussen gezet omdat ik nog oude buis in de vloer heb wat roestvorming in de ketel gaf. Intergas geeft er iig geen garantie op dat het waterdicht blijft, en brengt je dus ook gewoon een nieuwe warmtewisselaar in rekening als het wel problemen . Maar ook wordt de platenwisselaar gebruik bij vloerverwarming.


De buizen van een vloerverwarming kunnen zuurstof opnemen in het water wat in de vloerverwarmingsbuizen stroomt. Zuurstof is funest voor een cv-ketel vanwege roestvorming en zal sterk de levensduur bekorten. Door de vloerverwarming watertechnisch . Gedetailleerde omschrijving: Bij de nieuwbouw (door de eerste eigenaar) van mijn huis heeft de installateur geen warmtewisselaar geplaatst tussen de vloerverwarming en de rest. Omdat ik vermoed dat er een heel klein lekje in de vloerverwarming zit wil ik dit gescheiden hebben van de rest van de CV. Waarom scheiden was niet de vraag maar toch , hier het antwoord.


De reden om het systeem te scheiden is omdat de vloerverwarming utgevoerd is met de zwarte zuurstofdoorlatende slangen. Hierdoor onstaat er corrosie in het gehele cv- systeem , inclusief ketel. Ongeveer jaar geleden laten installeren door installateur, gaat nu weg i. Waar kan ik een warmtewisselaar kopen voor een deftige prijs, ik heb een lijst gekregen van een handelaar, hierin is sprake van 557€, toch wat te veel van het goed vindt ik. Mijn vloerverwarming is helaas nog zuurstofdoorlatend.


Daarom moest bij de installatie van een nieuwe (HR) CV-ketel het circuit van de vloerverwarming worden geïsoleerd middels een warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar raakt regelmatig verstopt en het rendement van de vloerverwarming daalt dan tot bijna nihil. Bij installatie nieuwe CV ketel moest bestaand vloerverwarmingssysteem, met niet 1 zuurstof diffusie dichte slangen, gescheiden worden van CV circuit middels een warmtewisselaar.

Vanaf dat moment is de vloertemperatuur pet. Ik spoel de warmtewisselaar regelmatig schoon (komt bruine troep uit) en dan draait het . Met deze verdeler wordt de vloerverwarming installatie d. De verdelerbalk is voorzien van inregelbare flowmeters waarmee de doorstroom van water per groep ingeregeld kan worden. Alde verwarmingsconcept.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan