Wat is de juiste luchtvochtigheid in huis

Dit is wat we “ luchtvochtigheid ” noemen. Deze luchtvochtigheid wordt uitgedrukt in een percentage, en is eigenlijk en relatief gegeven, afhankelijk van de temperatuur. De juiste temperatuur en vochtigheidsgraad in de woning garanderen niet enkel optimaal comfort voor de inwoners, maar bepalen ook enorm de kwaliteit van het binnenmilieu in de woning.


Ook te lage luchtvochtigheid kan een effect hebben op de gezondheid. Ik vraag me nu dan ook af welke de ideale luchtvochtigheidsgraad in huis is.

Onder relatieve luchtvochtigheid (vanaf nu: R.L.) wordt verstaan de hoeveelheid waterdamp. De lucht om ons heen bevat waterdamp. Omgekeerd zullen de meubelen zwellen als de vochtigheid te hoog is.


Een gemiddeld gezin produceert tot liter vocht per dag in huis door koken, douchen of wassen, maar ook gewoon door adem te halen. Als dit vocht in de woning blijft, kan dit leiden tot gezondheidsklachten en schimmel in huis. Het is dus goed om eens naar de luchtvochtigheid in huis te kijken en wat u kunt doen om . De Nederlander lucht veel, maar ventileert weinig.


Terwijl een huis uur per dag moet ademen.

En hoe de luchtvochtigheid in huis te verhogen of verlagen tot een goede luchtvochtigheid. Wat is de ideale luchtvochtigheid in huis. Niet alleen te droge lucht maar ook te vochtige lucht is ongezond.


Bij een te hoge vochtigheidsgraad van boven de gedijt de huismijt prima, wat bij een aantal mensen allergische reacties kan opleveren. Ook ruikt het dan niet fris meer in huis en kan er schimmelvorming optreden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen absolute luchtvochtigheid en relatieve luchtvochtigheid. Het idee om een informatieve site op te zetten over luchtvochtigheid is ontstaan na gezondheidsklachten door een te lage luchtvochtigheid in huis.


Middels deze site informeren wij u over luchtvochtigheid , wat de ideale . Goede luchtvochtigheid in huis : tips. Vochtproblemen leiden al snel tot een hoge relatieve luchtvochtigheid in huis en dit is op langere termijn allesbehalve bevorderlijk voor je gezondheid. Maar wat is nu eigenlijk een hoge luchtvochtigheid en wat kan je eraan doen? In dit artikel lees je er alles over.


Onder de ga je inderdaad echt last hebben van droge lucht. Heb je al eens gemeten wat je luchtvochtigheid is? Meet die zeker op verschillende plaatsen in huis , want dat kan variëren. Ik heb eens een gelijkaardige vraag gesteld ivm balansventilatie en .

Je koelt de lucht goed af tot het water condenseerd (b.v. centrale airconditioner) en dan pomp die lucht met weinig vocht door het huis. Dit wordt wel weer opgewarmd en dan heb je toch een relatief droge lucht. Om de ideale luchtvochtigheid in huis te krijgen, moet men eerst kunnen bepalen wat de luchtvochtigheid in huis is. Dit kan men doen met behulp van een hygrometer. Een hygrometer is een instrument dat vaak onderdeel is van een weerstation voor in huis.


Wanneer we het hebben over de luchtvochtigheid in een woning, dan gaat het concreet over de relatieve luchtvochtigheid. De relatieve luchtvochtigheid duidt aan hoeveel waterdamp er op een gegeven moment in de lucht circuleert. Zaken die meespelen bij het bepalen van de relatieve luchtvochtigheid. Hoe weet je nu wat de vochtigheidsgraad in je huis is?


Welnu, dat is eenvoudig te meten met een hygrometer. Je kunt ze overal kopen en . Een goede luchtvochtigheid in huis is belangrijk om gezond en fijn te wonen, maar wat is de ideale luchtvochtigheid in huis en hoe kunnen we dit regelen? In de winter draait de verwarming op volle toeren.


Het is dan wel aangenaam warm in huis , maar die verwarming droogt de lucht in je huis uit. Een te droog kamerklimaat is ongezond voor jou, je huisdieren en je planten. Met deze tips en toestellen maak je de lucht opnieuw wat vochtiger. Er bestaan diverse oplossingen om een ideale luchtvochtigheid in stand te houden.


Luchtvochtigheid is de hoeveelheid vocht die zich in de lucht bevindt. Wanneer is het nu te hoog of te laag en wat kun je er aan doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan