Glas houtkachel schoonmaken

Prachtig een houtkachel met grote ruiten aan 3-zijden. Zo kunt u optimaal genieten van een prachtig vlammenspel. Wel zolang de ruiten schoon blijven.


Helaas komt het toch vaak voor dat er aanslag op de kachelruiten komt. Mijn kachel heeft toch een luchtreinigingssysteem dat het glas schoon houdt? De raampjes van een houtkachel kun je snel en gemakkelijk schoon maken zonder schoonmaakmiddelen.

Dankzij deze techniek komen de vlammen niet in contact met de kachelruit , waardoor het glas uitermate schoon blijft. Daarom is het vereist om de kachelruit regelmatig schoon te maken. Om u goed op weg te helpen, heeft Haardenexpert . Kachelruit schoonmaken kan met thee, as of zelfs spuug. Hiervoor hoef je geen speciale schoonmaak middelen voor te kopen. Sinds kort hebben we een nieuwe houthaard met een flinke ruit.


We hebben de haard al flink wat keren aangehad en vandaag was het tijd de ruit voor het. Hoe maak ik de ramen van mijn houtkachel schoon , zonder dure schoonmaakmiddelen! Wij verzamelden enkele tips om de ruit van uw kachel of haard te reinigen en proper te houden.

Mijn zwager gebruikt gewoon amonia. De ruit van een houtkachel kunt u het beste schoonmaken met ruitenreiniger. Ik heb goede ervaringen met het schoonmaakmiddel Dasty, verkrijgbaar bij de Wibra. Ruiten even inspuiten met het middel en dan boenen met een prop watten , of nog beter staalwol code: 0. Dit betreft veilige staalwol welke geen krassen op de ruiten geeft. Vanmorgen was het paniek bij ons : op de kachelruit van onze houtkachel waren er ingebrande roetspikkels.


Na schoonmaakpogingen met achtereenvolgens Instanet en keukenpapier, fijne en nadien grovere staalwol en, een op de markt gekocht, wondermiddel Groene Steen, bleek niets te helpen. METALINO Haardglasreiniger. De eerste droge reiniger voor elk haardglas ! De glazen ruiten van een haardkachel worden weer helder. Snel de kachelruit schoonmaken zonder chemische middelen, zonder water en zonder moeite. Gewoon de binnenkant van de haarddeur afwrijven en klaar!


Voor een optimaal zicht op het vuur is het noodzakelijk periodiek het glasraam van de haard te reinigen. Online leest u de vreemdste verhalen. Over het schoonmaken van de kachelruit met azijn, zwarte thee of kranten.


Het beste kunt u kiezen voor een professionele ruitenreinigerset,. Ik kijk graag naar het knapperende vuurtje in onze houtkachel. Want de kachelruit werd steeds viezer en daardoor ondoorzichtiger.

Maar dat werd steeds moeilijker. De charme van je houtkachel vervalt natuurlijk volledig, wanneer je die mooie vlammen niet meer door de kachelruit ziet dansen. In het begin van de winter is het daarom altijd belangrijk om je kachelruit schoon te maken. Houtkachels worden tegenwoordig standaard geleverd met een schoonruitsysteem. Dit is een systeem waarbij lucht voor de ruit langs stroomt.


Hierdoor komen de vlamen niet in contact met de ruit waardoor de ruit mooi schoon wordt gehouden. Als je je kachel goed hoog opstookt wordt eht ruitje weer helder. Toch is het onoverkomelijk dat de ruit na het stoken smerig . Je fikt het roet er dan gewoon af.


Die is ook beroet vanbinnen en je moet dus af en toe flink hoog stoken om de roet eraf te branden. Onze kachel heeft altijd een schoon ruitje omdat we hem meteen flink opstoken en .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan