Cv ketel modulerend

Een modulerende cv - ketel is in staat de hoogte van de gasvlam in de brander aan te passen aan de warmtebehoefte. Als de ketel een vermogen heeft van bijvoorbeeld kW dan is de ketel in staat een vermogen af te geven wat . In de meegeleverde boekjes van je cv - ketel zie je welk type cv - ketel je hebt. Alle cv - ketels lijken immers op elkaar, maar er zijn grote verschillen in de werking en aansturing van cv - ketels.


Binnen het segment modulerende cv - ketels bestaan er ook verschillen.

Er zijn namelijk modulerende cv - ketels met OpenTherm protocol en modulerende cv - ketels die alleen merkspecifiek te werk gaan. OpenTherm is de standaardtaal die een modulerende cv - ketel praat. Hieronder een korte uitleg over de functie . De fabrikant van je cv - ketel kan je vinden aan de buitenkant van je cv - ketel , vaak in de vorm van een sticker.


Op dat moment gaat uw cv - ketel branden. Een modulerende regeling zorgt ervoor dat het vermogen van een cv - ketel wordt aangepast aan de warmtebehoefte. Morgens bij het aanwarmen, als de woning snel op de gewenste temperatuur moet komen, staat de brander voluit open. Dit duurt dan tot de kamertemperatuur in de buurt van de gewenste waarde komt, .

De term moduleren komt van het woord modulatie. Zo ook met een modulerende cv - ketel , die kan zacht maar ook hard (krachtig) branden. Daardoor produceert de ketel weinig of. HR ketel op z,n ketel water temperatuur moduleren inplaats van d. Topic gesloten, bezoek ons nieuwe Toon.


Meer resultaten van forum. Wij hebben vorig jaar april een nieuwe cv ketel gekocht, merk Bosch type HRC. Tot onze verbazing is het gasverbruik van het afgelopen jaar nagenoeg g. Dit heeft tot gevolg dat een modulerende thermostaat van Honeywell hier niet op kan worden toegepast.


Let dus op als u een thermostaat zoekt voor een modulerende ketel, . Hierdoor zal de Toon de ketel aansturen door vol vermogen te vragen van de cv - ketel , of helemaal niks te vragen. Toon is wel ontworpen om modulerend te werken waardoor er geen vol vermogen wordt gevraagd van de . Moduleren is het traploos regeling van het ketelvermogen van een verwarmingsinstallatie ( cv - ketel ). Middels moduleren wordt de branderactiviteit, en daarmee het energieverbruik, exact op de warmtebehoefte afgestemd doordat de branderhoogte van de ketel op verschillende standen kan branden. Vloerverwarming op gehele beganegrond met radiatoren als hulpverwarming.


De thermostaat geeft dit vervolgens aan de cv - ketel door. De oudere, analoge handmatig bediende thermostaat .

Een modulerende thermostaat en cv - ketel zorgen ervoor dat u snel warm water ter beschikking heeft, maar u bespaart er ook energie mee. Ik ben bezig met een nieuwe ketel te zoeken. Ik zie dat alles moduleert tegenwoordig, en ik begrijp het is beter en goedkoper, maar hoe werkt het nu eigenlijk?


Ik heb sinds weken een nieuwe CV ketel voor een huis van 125m2. In uw woonkamer hangt momenteel een zogenaamde modulerende kamerthermostaat die uw nieuwe cv - ketel aanstuurt. Dit is een ander type thermostaat dan u gewend bent van uw vorige cv - ketel. En dat betekent een iets ander gebruik voor u als bewoner. Daarom leggen wij u hieronder uit wat het verschil is tussen uw . Hoe werkt dat, moduleren van de verwarmingsketel of modulatie van de ketel ? En wat zijn hier de voordelen van?


Alles over modulerende verwarmingsketels in deze aflevering van De Verwarmingsspecialist.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan