Huis geschikt voor zonnepanelen

Is uw dak geschikt voor zonne -energie? Doe eenvoudig zelf de check! De zonnekaart is een website die huiseigenaren inzicht geeft in de geschiktheid van hun dak voor zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont alle dakvlakken die voldoende zoninstraling hebben en geeft een betrouwbare inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden.


Dat is een online toepassing waarop iedereen meteen kan zien of zijn of haar dak geschikt is voor.

De terugverdientijd van een investering in zonnepanelen wordt echter berekend op basis van de voorwaarden die gelden voor particuliere huiseigenaren met een eigen dak. Immers, ook de gemeente stimuleert het gebruik van duurzame energie. In sommige gevallen wanneer je huis een monument is of onder een beschermd stads- of dorpsgezicht valt, moet je eerst navraag doen bij de gemeente. Wat als je met behulp van een simpele kaart kon nagaan of het wel rendeert om pv-panelen te installeren bovenop je dak? Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein (Open Vld), stelde maandag de langverwachte zonnekaart voor.


Een hulpmiddel op maat voor elke Vlaming die . Hoe geschikt is uw dak voor zonnepanelen of een zonneboiler?

Hoeveel kost de installatie? Wat is de terugverdientijd? Heel veel gebouweigenaars met een zonnig dak beseffen niet welke kans ze laten liggen.


Zoals je leest zijn er niet veel eisen waaraan je dak dient te voldoen. Hier door zijn bijna alle daken geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Als je dak niet voldoet aan bovenstaande checklist kun je contact opnemen . Als je overweegt zonnepanelen te kopen, is de eerste vraag of jouw dak daarvoor geschikt is.


Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen , hangt vooral af van de ligging (het zuiden is ideaal) en of er schaduw op je dak valt. Vind je het uiterlijk van je huis belangrijk? Normale dakpannen, platte daken en golfplaten zijn meestal geschikt voor zonnepanelen , mits in goede staat.


Overige daken brengen extra kosten met zich mee of zijn niet geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Vergunningen zijn niet nodig voor zonnepanelen , maar je huis mag geen onderdeel zijn van een . De ligging van een huis , of eigenlijk het dak, kan wel een wereld van verschil maken. Niet elk dak is even geschikt om zonnepanelen op te leggen. Met deze gratis online tool kun je zien of het voor jou zin heeft .

Uit onderzoek blijkt dat wie nog niet investeerde in zonne - energie, vooral twijfels heeft over de mogelijke kostprijs en de geschiktheid van het dak. Bijna twee op de drie nieuwbouwwoningen worden vandaag uitgerust met zonnepanelen. Overweeg je eveneens om hierin te investeren? Deze tools helpen je vooruit. Het rendement en de opbrengst van zonnepanelen zijn voor een groot deel afhankelijk van het dak waar ze op liggen.


Het plaatsen van zonnepanelen is op veel daken mogelijk en rendabel, maar voor een optimaal resultaat zijn er wel een aantal voorwaarden. Dit hangt veelal af van je dak: soort dak, dakligging, dakhelling, ruimte op je dak en overschaduwing. Maar wat de beste zonnepanelen zijn, hangt ook af van je eigen wensen en verwachtingen. Bijvoorbeeld: hoeveel rendement wil je halen uit zonnepanelen ? Met de checklist kun je nagaan of je huis geschikt is voor . Wil je weten of je dak geschikt is?


Maar hoe onafhankelijk zijn de tools die je op internet kunt vinden? De site Energiebusiness. Zonnekaarten zijn in opmars.


Het Vlaams Energieagentschap heeft een 'zonnekaart' ontwikkel waarop voor elk dak af te lezen is hoe geschikt het is voor zonnepanelen of een zonneboiler, en welk rendement die kunnen opleveren. Nederland gesteld is met zonnekaarten die bepalen hoe .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan