Warmte terugwin systeem

Omdat één van de ingrijpende zaken de Energie Prestatie Norm is, moeten vaak zaken in de woning worden aangebracht die geheel nieuw zijn. Daarom deze informatie voor u, waarvoor wij u bijzondere aandacht vragen. Warmte Terug Win -installatie, kort genoemd WTW systeem.


Wat houdt een WTW systeem in. Woningen met een warmte terug win ventilatiesysteem beschikken over een ideaal ventilatiesysteem voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Verbruikte lucht wordt uit het huis gezogen, in balans met de frisse buitenlucht die gelijktijdig het huis word ingeblazen.

De warmte uit de afgezogen . Een wtw -unit maakt deel uit van de balansventilatie. Je bespaart er heel wat energie mee. Ontdek hier de prijs en de werking van een wtw -installatie.


Behoefte aan warmte en gezonde lucht in huis? Laat dan uw wtw -unit reinigen en onderhouden. Feenstra geeft u graag ventilatie advies.


Met een WTW installatie kunt u fors op uw energierekening besparen.

Lees hier welke mogelijkheden er zijn bij warmte terugwinnen! Ventilatie met warmte terugwin systeem (WTW). Een goed geventileerd huis is goed voor je gezondheid. Het zorg dat bacteriën en schimmels wegblijven.


Om er voor te zorgen dat de lucht in je huis in orde is kun je een ventilatiesysteem aanschaffen. Als je daarbij kiest voor een systeem dat warmte terugwint, dan kom je in . Installatie voor warmte - terugwinsysteem. Met een warmte - terugwinsysteem gebruikt u de warmte uit afvoerwater of –lucht opnieuw om water of binnenruimte te verwarmen, waardoor u energie bespaart.


Bekijk hier de mogelijkheden! Balansventilatie heet zo omdat dit ventilatiesysteem evenveel lucht aan- als afvoert. Meestal zit er ook een warmteterugwin -unit in ( wtw ): die warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht. Dat maakt balansventilatie het energiezuinigste ventilatiesysteem. Je kunt balansventilatie ook . Een warmte - terugwinsysteem bespaart energie.


Het WTW gebruikt warme lucht om uw huis of het water te verwarmen. Een ventilatiesysteem met mechanische afvoer en mechanische toevoer met warmteterugwinning ( systeem D) kan zich in verschillende situaties bevinden ( zie figuur 1). In het koude seizoen (winter) wordt door de warmtewisselaar in een wtw -unit warmte uit de afgevoerde lucht voor een groot deel overge- bracht naar de .

Warmteterugwinning is een methode voor hergebruik van warmte uit afvoerlucht en afvoerwater. Deze warmte wordt gebruikt als voorverwarming, bijvoorbeeld voor het voorverwarmen van ventilatielucht of voor warmwaterproductie. Hierbij wordt alleen de warmte uit de afvoerlucht of afvoerwater hergebruikt.


Met een ventilator met warmteterugwinning gaat er minder warmte verloren: de warmte van de afgevoerde binnenlucht wordt voor een groot deel hergebruikt bij de toevoer van verse buitenlucht. Itho Daalderop heeft een complete range aan warmteterugwin -units ( WTW ). De HRU ECO 20 de HRU . Een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning ( WTW ) hergebruikt een deel van de warmte, die anders via het ventilatiesysteem naar buiten verdwijnt. De vervuilde lucht wordt door afzuigpunten in de keuken, badkamer en het toilet uit de woning gezogen.


De afgevoerde lucht stroomt langs een warmtewisselaar. De woningen zijn uitgerust met een CO2-gestuurde warmte terugwin -installatie ( WTW ). Op basis van het CO2-niveau en de temperatuur in de woning bepaalt het systeem continu hoeveel verse lucht moet worden aan- en afgevoerd. Alleen de werkelijk nodige hoeveelheid lucht wordt aangevoer . Wij hebben een warmteterugwin systeem in ons huis.


Nu was er op het nieuws dat hierdoor gezondheidsklachten kunnen komen en dat de ggd dit uit zou zoeke.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan