Brandkleppen ventilatie

Ventilatie -installaties dienen te voldoen aan vele normeringen en zijn ook onderhevig aan wet- en regelgeving, onder andere op het gebied van brandveiligheid en branduitbreiding in gebouwen. In het leveringsprogramma van Inatherm vindt u dan ook enkele producten die hierop betrekking hebben, zoals brandkleppen. Een brandklep voorkomt de verspreiding van brand door ventilatiekanalen. De ronde brandklep is een onderdeel van het luchttransportsysteem en wordt geplaatst in een wanddoorvoering waar een rond ventilatiekanaal de brandscheiding (of brandcompartimentswand) doorkruist.


De brandklep sluit automatisch wanneer . Onze brandkleppen worden geproduceerd volgens de nieuwste Europese normen.

Het brede productassortiment bevat diverse uitvoeringen en brandklassen van 6 en 1minuten brandwerendheid voor ronde en rechthoekige kanalen. Alle kleppen zijn standaard ontworpen en gecertifieerd volgens . Omdat het doorheen wanden loopt die ontworpen zijn om een specifieke brandweerstand te bieden, vormt het ventilatiesysteem een risico voor de verspreiding van brand en rook. Het toepassen van brandmanchetten op luchtafvoer in appartementencomplexen wordt soms als een geldige alternatieve oplossing voor brandkleppen voorgesteld. Rf-Technologies, zelf fabrikant van brandwerende manchetten, waarschuwt voor deze toepassing, omdat hierbij niet naar rookdoorgang wordt gekeken. Rechthoekige brandkleppen voor het afsluiten van luchtkanalen tussen twee brandcompartimenten voor een groot aantal inbouwsituaties en met een groot aantal aan maatcombinaties en uitvoeringen.


Bent u op zoek naar brandkleppen voor toepassing in een ventilatiekanaal welke door een brandwerende wand of vloer wordt doorgevoerd? Dient deze minuten of minuten brandwerend te zijn?

FSS International is leverancier van een uitgebreid . Bij brand sluiten de brandkleppen zich en zorgen er zo voor dat de lufttoevoer verminderd wordt en dat het vuur zich minder snel uitbreidt. Hierdoor wordt dus een veiliger, brandwerend ventilatiesysteem verzorgd. Ronde brandklep of vlinderklep koopt u online bij VentilatielandOptimaliseer de veiligheid van uw ventilatiesysteem door het plaatsen van een brandwerende vlinderklep van Ventilatieland. Deze brandkleppen werken van minuten tot wel 1minuten brandwerend. De hoogwaardige ventilatie brandklep (rond) is verkrijgbaar in diverse diameters tegen een scherpe prijs.


Het ventilatiesysteem verliest zijn werking als een brandklep gesloten is terwijl . Siemens en Belimo) en een inspectieluik. De werking van brandkleppen is in essentie tamelijk eenvoudig. Als het ventilatiesysteem operationeel is, staat het klepblad open. Neem gerust vrijblijvend contact met . Klik eerst op een hoofdrubriek in het overzicht hieronder of scroll gewoon naar beneden.


Brandkleppen zijn uitgerust met . De documentatie opent een pdf-document in een ander window. Daarnaast is het mogelijk de brandkleppen mechanische dan wel elektrisch . Compleet programma brandkleppen. Europese gekeurd volgens de laatst normen voor een brandwerendsysteem.

Een kleine opening in een brandscheiding kan al voor branduitbreiding zorgen. Enerzijds zijn ze onderdeel van het ventilatiesysteem en zorgen ze voor de luchtvoorziening, anderzijds zijn ze onderdeel van de brandscheiding en compartimenteren ze een uitbrekende brand.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan