Warmtepomp voor woning

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst. De pomp kan op een energiezuinige manier een huis verwarmen en koelen, en zorgen voor warm tapwater. Er bestaan verschillende warmtepompsystemen.


Die gebruiken warmte uit de bodem, water of uit de lucht om een woning of het . Toepassing: verwarmen of passief koelen van één woning of utiliteitsgebouw of meerdere hiervan, normaliter tot een totaal benodigd afgegeven vermogen van kW. De energiebron voor deze warmtepomp is een gesloten aardwarmtesonde of collector (verticaal of horizontaal buizensysteem) in de bodem, door deze .

Info over de prijs, installatie en subsidies van warmtepompen vind je hier. Het toepassen van een warmtepomp voor de verwarming van huizen en de productie van warm water is de laatste tijd flink in opmars. Hoe bepaal je het gewenste vermogen van een warmtepomp in een woning , volg ons voorbeeld met kengetallen om het vermogen van uw woning te bepalen. De warmtepomp maakt hiervoor gebruik van een . Je kan je huis niet alleen verwarmen met de warmtepomp , maar in de zomer kan je je woning zelfs afkoelen door je vloerverwarming rechtstreeks te verbinden met de warmtebron. Door warmte uit de lucht of de bodem te halen, kan je met een warmtepomp heel wat energie besparen.


Daar staat tegenover dat je veel minder (of geen) gas gebruikt. Wordt voor deze woning de keuze voor een lucht- warmtepomp in vergelijking met een gasketel ook financieel beloond op de factuur? Een interessante case voor iedereen die voor deze keuze staat.

Steeds meer woningen worden extreem energiezuinig ontworpen, tot Nul op de Meter aan toe. Een Geheel Elektrische woning , zonder gas- aansluiting. De keuze voor een (elektrische) warmtepomp als verwarmingstoestel lijkt dan een appeltje-eitje. Maar is deze keuze wel logisch?


Warmtepomp verwarming bestaande woning ? Lees er alles over in ons Kenniscentrum. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor de toepassing van onder andere de verwarming van woningen en sanitair warm water. Viessmann warmtepompen – Verwarm uw woning met hernieuwbare energie uit lucht en aarde. Bekijk of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Een milieuvriendelijk alternatief dus voor klassieke . Spring naar Woning - Zowel Daikin, Nefit, Samsung en andere grotere leveranciers buitelen over elkaar heen met de prijsverlagingen en capaciteitsverhoging.


Dat betekent dat dit het omslagpunt is omdat steeds meer mensen geloven in het voordeel van een warmtepomp en, belangrijker, de lagere terugverdientijd . Heeft u een bestaande, matig geïsoleerde woning en vindt u een warmtepomp een goede aanvulling? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp is efficiënt, betaalbaar en zeer geschikt voor bestaande woningen.


Voor een hybride warmtepomp bent u gemiddeld tussen de . Zo verwarm je tot energiezuiniger dan met een klassieke verwarming op aardgas of stookolie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan