Waarom een warmtepomp

Zo verwarm je tot energiezuiniger dan met een klassieke verwarming op aardgas of stookolie. Er zijn tal van redenen om te kiezen voor warmtepompen als warmtebron voor een cv-installatie. Hieronder is een opsomming opgenomen van de belangrijkste keuzecriteria. Met een rendement tot soms meer dan 5 (COP 5) is een warmtepomp een uitstekende warmteleverancier. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gratis energie uit de buitenlucht.


Goed rendement, lagere energiekosten, minder CO2-uitstoot én een stap richting een aardgasloze toekomst.

Hieronder de redenen waarom én drie goede redenen om alvast eens te gaan . Wij sommen redenen op waarom je niet langer moet twijfelen om de overstap te zetten naar een warmtepomp. Een gemiddelde warmtepomp produceert tot keer meer energie dan ze verbruikt. Met een warmtepomp verbruik je dus veel minder energie dan met een klassieke installatie op gas of stookolie.


Lees alles over de werking van een warmtepomp. Daarnaast vindt u ook informatie over subsidie en wat er komt kijken bij het kiezen en installeren van een warmtepomp. In die toepassing wordt de warmtepomp gezien als een . Een warmtepomp levert u een financieel voordeel op.


En die bieden tal van voordelen.

Misschien kunnen ze ook u overtuigen om eerder voor een model op aardgas dan een elektrisch te kiezen. Wij zetten hierna alvast de voordelen voor u op een rij. Als u op zoek bent naar comfortabele, milieuvriendelijke verwarming voor uw huis dan bent u op zoek naar een warmtepomp ! Eigenlijk lijkt de werking van een warmtepomp een beetje op een omgekeerde koelkast: de warmtepomp onttrekt warmte aan de bron (lucht of grond), om die vervolgens via een warmtewisselaar af te geven aan water in een gesloten cv- circuit, meestal laagtemperatuurverwarming zoals vloer verwarming. Het duurzame alternatief voor de gasketel.


De warmtepomp wint steeds verder aan populariteit. In deze blog vertellen we u wat de grootste voordelen zijn van een warmtepomp. Ze zijn milieuvriendelijk en zorgen voor een reductie in CO2-uitstoot ten opzichte van klassieke verwarmingsinstallaties en qua prijs haalbaar dankzij de premies en subsidies die je kan krijgen. Het behoort tot de categorie van groene energie en is een . Warmtepompen zijn de laatste jaren een “hot item” geworden.


De klimaatsverandering en de stijgende energieprijzen zijn twee actuele en wereldwijde problemen die ons dwingen om dringend onze manier van omgaan met energie te veranderen. Alternatief voor fossiel. Bij het zoeken naar een alternatief voor centrale verwarming op mazout of gas dan kom je snel de warmtepomp tegen als groen en hernieuwbaar alternatief. Sommige fabrikanten en leveranciers beweren dat de verwarmen met een warmtepomp gratis is.


Interesse in een warmtepomp ? GreenHome zet de voor- en nadelen van een warmtepomp op een rijtje zodat je een goede keuze kunt maken. Hetzelfde gebeurt in een warmtepomp : een systeem met koelmiddel onttrekt warmte aan de omgeving (de bodem van je tuin, de buitenlucht of een ondergrondse waterlaag) en geeft die warmte af aan het water van je verwarmingssysteem. Maar waarom is het zo handig om definitief voor een .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan