Water bijvullen ketel

Uw cv- ketel bijvullen als de waterdruk te laag is. Als de verwarming of warme water niet meer goed warm wordt is het tijd om uw cv- ketel bij te vullen. Dit is het beste om te doen voor én na het ontluchten van uw cv-installatie. De waterdruk van uw ketel kunt u zelf controleren op het display van uw cv- ketel. Loopt de druk tijdens het cv- ketel bijvullen met water onevenredig snel op?


Dan is het expansievat waarschijnlijk defect.

Deze moet je zo snel mogelijk te laten vervangen. Gebruik de cv- ketel in de tussentijd niet, om meer schade te voorkomen. Moet je de cv-installatie vaak bijvullen met water , maar is het . Wordt het niet meer lekker warm in huis of blijft het water van de douche kou dan moet u waarschijnlijk de cv- ketel bijvullen. Als de waterdruk te laag is, werkt uw cv- ketel namelijk niet meer goed. Omdat het water in uw cv- ketel verdampt, is bijvullen met water regelmatig nodig.


Als de druk te laag is, zal de ketel uitvallen. In dit geval dient je ketel bijgevuld te worden met water.

Instructie bijvullen Video instructie bijvullen Kom je er niet uit? In de meeste gevallen kun je dit zelf al oplossen. Bekijk dan hier onze duidelijke uitlegvideo. Echter, ze moeten wel af en toe onder handen genomen worden. Of word uw verwarming niet meer goed warm en is het water in de douche eerder lauw dan warm?


Als uw verwarming gekke geluiden maakt, dan is de kans groot dat u deze moet bijvullen of ontluchten. Hier leest u hoe dit moet. CV- ketel bijvullen - stap voor stap met Warmgarant. Ligt die onder de bar, dan moet u uw ketel. Geen verwarming of warm water ? Dan hangt er binnen uur al . Zodra de cv- ketel in je huis luidruchtig begint te tikken en je water hoort stromen door de buizen, moet je je cv- ketel bijvullen met water.


Dit moet ongeveer één keer per jaar om deze geluidsoverlast tegen te gaan. Soms merk je echter niet of de ketel bijgevuld moet worden en blijft het tikken uit. Om u te helpen hebben we hieronder een instructievideo en een stappenplan geplaatst. Een stap voor stap instructie met tips hoe je dit het best kan doen.


Wanner je vaak de cv- ketel moet bijvullen heb je waarschijnlijk te maken met een lekkage. Wanneer moet ik mijn cv-installatie bijvullen ?

Hoe kan je ontdekken waar de ketel of verwarming lekt? Bij centrale verwarmingsinstallatie is sprake van een gesloten systeem. Om het systeem goed te laten werken moet het precies de goede hoeveelheid water bevatten.


Wat moet ik doen bij te hoge of te lage druk. Zet uw kamerthermostaat op de laagste stand. Wacht ongeveer minuten tot uw cv ketel maximaal 40°C aangeeft. Let op: als u koud water in een hete ketel laat stromen kan de ketel barsten!


Haal de stekker van uw cv ketel uit het stopcontact. Als het toestel een lagere druk dan bar aangeeft, dient de cv- installatie te worden bijgevuld. Bijvullen van uw cv-installatie. Zet de ketel tijdens het vullen op de uit-stand. Draai de dop van de vulkraan los.


CV bijvullen en ontluchten. Lucht in de cv-installatie is slecht voor het systeem. De cv- ketel moet harder werken om je huis te verwarmen en dat kost extra energie.


Ook de waterdruk in de cv-installatie is belangrijk. Een te hoge of een te lage druk kan problemen geven met warm water en ervoor zorgen dat het systeem .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Nefit thermostaat geeft fill aan

Vloerverwarming inregelen met flowmeters