Wko warmtepomp

Uw gebouw duurzaam verwarmen en koelen met lage exploitatielasten? Dat kan met warmte-koudeopslag ( WKO ) in combinatie met een warmtepomp. WKO is een betrouwbare energiebron, duurzaam, zuinig en comfortabel. Wat is warmte-koudeopslag? WKO ) met een individuele warmtepomp (WP) per woning.


Door de gezamenlijke bron blijven de kosten beperkt. Een bijkomend voordeel is extra comfort door koeling. De woningen moeten wel redelijk goed geïsoleerd zijn . Bij WKO is de warmte met een lage temperatuur afkomstig uit de bodem, waar de temperatuur op een diepte van 1meter een constante waarde heeft van tot °C. Deze temperatuur is te laag om een gebouw mee te kunnen verwarmen, daarom wordt een warmtepomp gebruikt.


Een warmtepomp geeft warmte af op . Toepassing: verwarmen van één woning of utiliteitsgebouw of gedeelte van een gebouw. Vaak kan dit type warmtepomp ook ACTIEF koelen. Koude-warmteopslag of koude- en warmteopslag (KWO), ook wel warmte- koudeopslag of warmte- en koudeopslag ( WKO ), is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. Voor verwarming wordt een zogenaamde warmtepomp op de bron aangesloten.


Transitie van aardgas naar elektrisch aangedreven systemen voor verwarming, warm tapwater en eventueel passieve koeling. Aandachtspunt: salderen elektriciteit is vraagstuk en uniek in NL . Bodemenergiesystemen veelvuldig toegepast energie besparen. Warmtepomp gebruikt veel elektriciteit.


De bodem kan hiervoor als bron dienen, maar ook lucht, oppervlaktewater of het grondwater.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan