Vrijstaande afbeelding

Vaak denkt men een ander programma te moeten gebruiken voor het vrijstaand maken van een afbeelding. Dit kost tijd en is eigenlijk overbodig. Want in enkele stappen leggen wij uit hoe je in PowerPoint zelf je afbeelding vrijstaand kunt maken. Afbeelding vrijstaand maken in Photoshop. Of het nu is voor op je website, in je folder of voor het maken van een collage, vrijstaand maken van een foto kun je voor veel doeleinden gebruiken.


In deze blog leg ik je uit hoe je dit makkelijk kunt doen!

Je gaat in deze opdracht een afbeelding vrijstaand maken. Dit betekend dat je de achtergrond van een afbeelding weghaalt. Dit is soms handig wanneer je een afbeelding in je presentatie wilt gebruiken. In deze opdracht ga je een foto van drie ipods vrijstaand maken.


Om te beginnen moet je eerst deze . Soms wil je de achtergrond van een foto verwijderen. Daarvoor is geen Photoshop nodig. Een afbeelding vrijstaand maken met Voorvertoning is ook een optie.

Want vrijstaand is zonder achtergron dus ook geen witte. GOM Design - Vrijstaande afbeeldingen. Allereerst zal ik je eens het verschil laten zien.


Bovenstaande afbeelding laat goed het verschil zien tussen een afbeelding met witte . De vrijstaande objecten die dan ontstaan hebben we opgeslagen als PNG bestanden. In 3D software kunnen deze afbeeldingen met behulp van een alpha channel worden voorzien van een transparante achtergrond. Het voordeel van het gebruik van bijvoorbeeld 2d bomen met behulp van transparante afbeeldingen is . Hoe een foto volledig vrijstaand maken. Ik gebruik de volledige versie van Adobe Photoshop Elements.


Ik heb een foto van iemand waar ik de achtergrond bij weg wil halen. Tot zover lukt het allemaal. Beste lezers, Het wil me maar niet lukken om een vrijstaande afbeelding dusdanig op te slaan om het zonder achtergrond te kunnen gebruiken in InDesign CS4.


Ik bewerk het plaatje in PhotoShop CS geef het een transparante achtergron sla het dan op. Klik de Brush tool aan en klik dan op het rood. Als het goed is wordt verdwijnt het rood nu.


Waarschijnlijk is je penseel veel te groot of juist heel erg klein. Deze kun je groter of kleiner maken door .

Tijdens het ontwikkelen van een PowerPoint presentatie, maken we vaak gebruik van. Het bekendste programma hiervoor is waarschijnlijk Photoshop. Een vrijstaande afbeelding heeft een transparante achtergrond. Zodra de afbeelding in . De achtergrond wordt transparant gemaakt waardoor je product vrij of los komt te staan. Wanneer je deze foto zou openen in Photoshop zie je ook echt alleen maar blokjes op de achterkant.


Maak dan van je pad een uitknippad (zit in een menu bij de pad-opties) en bewaar je bestand als eps. Als je het dan in Xpress of InDesign importeerd in een transparant illustratiekader heb je een vrijstaande (zonder achtergrond) afbeelding. Wil jij weleens een afbeelding vrijstaand maken om hem op een andere ondergrond te zetten, maar weet je niet hoe je de schaduwen mee kan krijgen? Vandaag deel ik dit in een tutorial voor echte Photoshop-kenners.


Hij is namelijk best pittig, maar wel een echte lifesaver die onmisbaar is als je dit vaak . Er zijn binnen Photoshop verschillende manieren om een gedeelte uit een foto te halen. Ik bespreek in deze tip de pen tool van Photoshop.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan