Koelen met vloerverwarming

Door de leidingen van vloerverwarming in de zomer te vullen met water van circa graden Celcius, kan de temperatuur in huis tot een aangenaam niveau dalen. Laat de vloertemperatuur niet te ver dalen, anders is het niet aangenaam erop te lopen met blote voeten en kan zelfs condensvorming . In onze nieuwbouwwoning gaan we overal vloerverwarming voorzien. Echter gezien de hoge isolatiegraad maak ik me toch een beetje zorgen over koeling.


Uit de rondvraag bij ventilatiespecialisten blijkt dat de ventilatie geen rol kan spelen in het koelen van de woning.

Volgende stap is dus of onze . Wist je dat koelen met vloerverwarming perfect mogelijk is? Je maakt gebruik van je warmtepomp om je woning tijdens de zomer heerlijk fris te houden. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar vloerverwarming kun je ook gebruiken om je woning te koelen.


Het principe is eenvoudig: de leidingen worden . Vloerverwarming koeling Een gezonder leefklimaat met vloerverwarming. Wanneer je gebruik maakt van verwarming met behulp van radiatoren wordt er een warmte gecreëerd die doorheen de ruimte als het ware rond circuleert. Dit kan er voor zorgen dat het aangenaam warm wordt in huis, maar daar staat tegenover dat .

We zorgen ervoor dat de vloer niet te koud wordt, zodat er geen condensatie optreedt. Een geothermische warmtepomp kan passief koelen. Dit wil zeggen dat de compressor niet hoeft te draaien.


Op deze manier kunnen we de temperatuur in de woning ca 4°C doen dalen. Een enorm verschil in comfort. WTH levert al jaren een bijdrage aan een perfect binnenklimaat in de winter. Een probleem in de zomer: door een goede isolatie warmen moderne gebouwen op. Traditionele koelingmethoden als ventilatie of airconditioning bieden hier uitkomst, maar hebben zo . Zeker nu de zomers warmer worden, is dat een aangenaam . De leidingen van de vloerverwarming kunnen in de zomer ook dienst doen om uw woning te koelen.


Situatie: Nieuwbouw huis met kelder. Alle vertrekken vloerverwarming. Doordat ik niet wil investeren in een warmtepomp met dieptebronnen en toch wil kunnen koelen , ben ik aan het denken geslagen. In ons nieuw huis krijgen we vloerverwarming.


Nu heb ik gehoord dat je vloerverwarming ook kunt gebruiken als koeling. Ik zat alvast eens te denken aan de zomer. Zomers is t niet te harden in de woonkamer en keuken.

Airco is leuk maar duur. Ik heb een goed geisoleerd huis met vloerverwarming als hoofdverwarming. Als ik nu mijn cv leidingen ergens onderbreek, en zet op beide een T stuk en vervolgens een kogelkraan. De meeste warmtepompen kunnen gebruikt worden om uw woning te koelen. In plaats van warm water, stuurt de warmtepomp dan fris of koud water door het afgiftesysteem (vb: vloerverwarming ). Koeling door warmtepompen.


Hierdoor wordt de ruimte op een aangename manier afgekoeld. De meest toegepaste passieve koeling in Nederland is door te koelen met de vloerverwarming. Buiten 30°C : binnen ongeveer °C, dat geeft een hoog comfort.


Soms ook worden aparte leidingen om te koelen. Het beste is om gesloten verdelers toe te passen aangezien die niet mengen en de gebruikte thermostaten moet ook . Het energiezuinige klimaatsysteem van Itho Daalderop verwarmt de woning in de winter en koelt de woning in de warme zomermaanden. In uw nieuwe woning is het dan ook comfortabel toeven met vloerverwarming en vloerkoeling en bent u verzekerd van warm . Nu meer en meer mensen vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp aanschafen, neemt ook de vraag naar koeling via de vloerverwarming toe.


De keuze voor vloerkoeling is echt een trend”, zegt Harko. Kronemeijer van Technea in Leeuwarden. Bij nieuwbouwprojecten met een warmtepompin- stallatie is . Wist u dat u met een warmtepomp niet alleen voor warmte kan zorgen, maar ook voor afkoeling in uw woning?


Door de circulatie van het water van de vloerverwarming en de circulatie van het glycolmiddel in een extra warmtewisselaar zal er gedurende de zomermaanden passief gekoeld kunnen worden. VLOERVERWARMING EN VLOERKOELING. Voor een optimaal comfort en het perfecte klimaat. Het industriële systeem. Uw waaier aan keuzes:.


Ontdek de regelproducten voor vloerverwaming -en koeling van COMAP:.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan