Optrekkend vocht binnenmuur bestrijden

Natte of vochtige binnenmuren zijn één van de meest voorkomende vochtproblemen. Wat de oorzaak is en hoe je dit vocht kan behandelen vind je hier. Spring naar hoe bestrijden ? Het vocht in de muur trekt vervolgens naar deze koudebrug en wordt naar buiten afgevoerd.


Het Carebrick vochtbestrijdingsysteem kan zowel op enkelsteens- en spouwmuren toegepast worden.

De kosten liggen gemiddeld rond 1euro per lopende meter. Voor een uitgebreide uitleg . Bestrijding optrekkend vocht. Optrekkend vocht is het verschijnsel dat vocht door de binnenmuren heen omhoog stijgt. Als eenmaal de muren vochtig zijn duurt het een lange tijd voordat zij weer droog zijn.


Wanneer er een constante aanvoer is van vocht zullen de muren helemaal . Heeft u last van optrekkend vocht in uw woning?

Ons netwerk is gespecialiseerd in het bestrijden van vocht. Laat het vocht uit uw muur verwijderen! Last van vochtige muren? Dit kan wel eens opstijgend vocht of optrekkend vocht zijn. In het vocht zijn natuurlijke minerale zouten opgelost en deze komen ook in de muur terecht.


Aangezien zouten vocht aantrekken, ontstaat er een vicieuze cirkel waardoor de muur steeds vochtiger wordt. Dit vocht moet ergens naar toe en trekt langzaam naar boven in de muren. Daarom wordt het optrekkend vocht of . Vochtweringdirect kent alle toepassingen om muur vocht te weren en kan alle toepassingen leveren, echter blijkt uit TU Delft onderzoek dat de uniek . In ieder huis, nieuw of ou komt optrekkend vocht voor.


Dit wordt veroorzaakt doordat de buitenmuur , als het regent, vocht opneemt dat (capillair) optrekt. De buitenschil van uw woning wordt dus regelmatig nat. Dit is geen probleem omdat hiermee in de bouwkundige constructie rekening is gehouden.


Opstijgend vocht is de doodsteek voor je binnenmuren. Dat wil niet zeggen, dat opstijgend vocht moeilijk te behandelen is.

Lees hoe je te werk moet gaan! Er zijn methodes om de symptomen te bestrijden zoals bijvoorbeeld het reinigen en verwijderen van zoutuitslag c. Het beste is echter om de oorzaak van het optrekkend vocht te bestrijden en dat kan via een tweetal primaire methodes: horizontale vochtwering of horizontale vochtbestrijding , zoals het . Het vocht kan zich in de muurfundaties verzamelen en via de binnenmuren optrekken. Witte uitslag als gevolg van optrekkend vocht in een buitenmuur.


Als muren vochtig worden tot – meter hoog kan dit nooit door opstijgend vocht zijn want dit bestaat niet. Steeds heb je derde oorzaken. Een muur kan nat worden tot meter hoog (en nog veel hoger) door slagregen, negatieve damspanningen en spouwmuurcondensatie door een natte vloer. Met het injecteren van uw . Onder andere vochtplekken, houtrot en schimmel vormen mogelijke gevolgen.


Het tegengaan van optrekkend vocht is op een aantal manieren mogelijk: door het injecteren van de vochtige muren en door het onderkappen van de buitenmuur. Twee klussen die u maar beter kunt overlaten aan een vochtbestrijding specialist . Problemen met opstijgend vocht komen erg veel voor en de oorzaak ervan schuilt meestal in een gebrekkige waterkering. Bij het bestrijden van optrekkend vocht richt men zich daarom vooral op het herstellen van deze vochtkering zodat grondvocht niet langer in de muur kan trekken.


Tegenwoordig wil men vocht bestrijden door de muur goed aan . Polykit 3xhet middel tegen optrekkend vocht in uw binnenmuur. Eenvoudig in gebruik en zeer doeltreffend. Je kan een probleem met opstijgend vocht onder meer herkennen aan behangpapier of pleisterwerk dat loskomt, voegen die lossen, onaangename geuren of een hoge vochtigheid in de ruimte.


Gelukkig kan je het probleem van opstijgend vocht nu snel en eenvoudig een . Gedetailleerde omschrijving: Op één van onze binnenmuren hebben wij last van optrekkend vocht. Totale lengte ongeveer meter. In overleg willen wij de muur laten injecteren.


Graag een offerte wat dit zou kosten per strekkende meter (alles inclusief).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan