Wkk ketel

Een compacte en zeer efficiënt werkende motor, die op aardgas gestookt wordt en naast warmte tegelijkertijd elektriciteit produceert. Dit gebeurt op het moment dat er een warmtebehoefte is voor de verwarming. Met een jaarlijkse productie van . Microwarmte-krachtkoppeling (micro- WKK ), ook wel HRe genoem is de term voor opwekking van elektriciteit door middel van warmte-krachtkoppeling ( WKK ) in huishoudens, meestal met een stirlingmotor of brandstofcel tot een capaciteit van kilowatt.


De WKK -installatie vervangt daarbij de cv- ketel en de boiler of . Dat gebeurt door de geïntegreerde heteluchtmotor (een stirlingmotor van watt).

Dit maakt de HRe- ketel een kleine uitvoering van zogeheten warmtekrachtkoppeling: een micro- wkk. De HRe- ketel is ook leverbaar . Net als een gewone wkk is een micro- warmtekrachtkoppeling (micro- wkk ) een toestel dat tegelijk elektriciteit en warmte opwekt met één enkele brandstof. Wat is een warmtekrachtkoppeling”). Welke fabrikanten leveren HRe cv- ketels ? Wat zijn daarvan de voordelen en nadelen?


Wanneer er warmtevraag is, dan start het toestel. Tijdens dit proces wordt naast warmte, ook elektriciteit geproduceerd. Een micro- wkk werkt net zoals een gewone CV- ketel.

Dit toestel (ongeveer iets groter dan een frigo) voorziet ook in sanitair warm water. Het toestel produceert warmte en elektriciteit door middel van een . Dat maakt van deze ketel een kleine uitvoering van zogeheten warmtekrachtkoppeling, een micro- wkk. Een dergelijke combiketel is vooral interessant als u per jaar . EN DE HRE- KETEL : DE FEITEN.


De meeste elektriciteit die we in Nederland gebruiken, wordt opgewekt in grote elektriciteitscentrales. Deze verbranden fossiele brandstof om warmte te produceren. Een CV- ketel produceert warmte, waarvan een deel verloren gaat. Door de CV- ketel te vervangen voor een warmtekrachtkoppeling, kan deze afvalwarmte ingezet worden voor het opwekken van een beperkte hoeveelheid elektriciteit.


Deze kleinschalige toepassing van WKK wordt ook wel micro- WKK genoemd . Het is een nieuw type cv- ketel dat naast warmte ook elektriciteit opwekt. Een HRe- ketel is een Hoog Rendement elektriciteitsketel. HRe CV Ketel , De Micro Wkk De micro krachtcentrales leveren u geld op, dit zijn toestellen die 1kW per uur op kunnen brengen, dit betekend besparen! De heteluchtmotor wekt elektriciteit op. Het opwekken van elektriciteit gebeurt op momenten dat de . Warmte kracht koppeling ( WKK ) is het gecombineerd produceren van warmte en elektriciteit.


Voor woningen zijn er nu kleine WKK -installaties, ook wel HRe- ketels genoem op de markt. Deze zijn uitgerust met speciaal daarvoor ontwikkelde Stirlingmotor of gasmotor. Het rendement waarmee de Stirlingmotor warmte en .

De EnerTwin is een micro- WKK systeem (kleinschalige Warmte Kracht Koppeling ). In één duurzaam apparaat zijn een verwarmingsketel en een kleine elektriciteitscentrale verenigd. Tegelijk zorgt de ketel ook voor het verwarmen van water voor bad en douche. In Nederland wordt micro- WKK of mini- WKK ook wel een HRE systeem of HRE- ketel genoemd . HRE of micro- wkk je hoort het overal maar er is nog weinig te zien.


Producenten, energiebedrijven en diverse overheidsinstanties werken momenteel hard aan de ontwikkeling en introductie van de nieuwe HRE ketel. Afgelopen jaar heeft minister Maria van der Hoeven nog miljoen extra uitgetrokken als . Als u investeert in een micro- WKK , koop dan een kwalitatieve warmte- krachtinstallatie. Om in aanmerking te komen voor steun, moet deze moet een positieve relatieve primaire energiebesparing realiseren. Let op, het vervangen van een ketel door een micro- WKK zal uw brandstofkosten verhogen. Dé revolutionaire cv- ketel voor warmte, warm water én elektriciteit.


Net als de gewone hoogrendement cv- ketel maakt hij warmte en warm water. Tegelijkertijd wordt ook bij warmte bereiding elektriciteit gemaakt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan