Binnenmuur impregneren tegen vocht

Meer informatie en behandelingen tegen opstijgend vocht vind je in dit artikel. Vocht na isolatie van de spouwmuur. Bij het na-isoleren van de spouwmuur kan het gebeuren dat er plots vochtplekken ontstaan op de muren. Dit komt omdat het huishoudelijk vocht niet langer kan ventileren via de muren en zich bijgevolg gaat . WIl je zelf jouw muren injecteren tegen vocht ?

Heb je last vocht in de muren ter hoogte van het grondniveau, dan is opstijgend vocht hoogstwaarschijnlijk de boosdoener. Om het muurwerk tegen voortdurende vochtbelasting door regen te beschermen hanteert men de techniek van zogenaamd hydrofoberen. Door de ondergrond te impregneren met een speciaal hydrofobeermiddel ontstaat een onzichtbare waterafstotende zone in het oppervlak van het muurwerk. De poriën worden hierbij . Hoe wordt dit veroorzaakt? Beschadigingen of fouten aan de constructie van je woning (bv. een lekkende dakgoot, kapotte dakpannen of een openstaande voeg zonder zinkafwerking) kunnen zorgen voor insijpelend vocht.


Oplossing: Voer aangepaste herstellingswerken uit en laat de muur volledig uitdrogen.

Last van vochtige muren? Dit kan wel eens opstijgend vocht of optrekkend vocht zijn. Binnenmuren die last hebben van vochtige plekken, AquaTec vochtbehandeling kan dit behandelen en oplossen.


Dan zou een maatregel als de buitenmuur impregneren of kelderafdichting toch echt nodig zijn om verder vochtoverlast te voorkomen in de toekomst. Preventieve en actieve behandeling voor het schilderen of behangen. Vormt een vochtwerend scherm op binnenmuren gesitueerd boven grondniveau. Te gebruiken voor het behangen of schilderen. Voorkomt blaasvorming in de verf, loskomend behang, … Eveneens geschikt voor de bescherming van binnenmuren in . Dat gaat bovendien op een eenvoudige manier: je boort gaten in de muur , ga met een kokerpistool in de gaten en zo injecteer je de muur.


Vervolgens verspreidt het product zich in de muur , waardoor het een hermetische barrière vormt tegen opstijgend vocht. Dit product kan je bij zowat alle soorten muren gebruiken, zowel . Vaak dient er ook een combinatie te worden gemaakt zoals bijvoorbeeld het impregneren van muren om nieuw doorslaand vocht te voorkomen. Injecteren van de muren: werkwijze.


Het aantal gaten dat geboord moet worden hangt af van de samenstelling van de muur en het injectieproduct dat gebruikt wordt. Zijn je muren beschadig bijvoorbeeld kapotte voegen?

Dan moeten je muren eerst gerepareerd worden alvorens het injecteren begint. Doe je dit niet , dan weet het vocht via de beschadigingen als nog zijn weg naar binnen te vinden. Je muur laten repareren en injecteren tegen vocht kost gemiddeld € 2. Plan van aanpak bij opstijgend vocht. Vochtweringdirect reinigt en behandelt uw gevel niet alleen tegen vocht , wij werken uw gevel zowel aan de binnenzijde- als aan de buitenzijde weer helemaal af.


Wij hebben stukadoors, voegers, schilders en behangers in dienst teneinde uw woning of gebouw weer in perfecte staat terug te brengen. Wanneer u kiest voor een vloeistof om de muur te impregneren tegen vocht dan kunt u dit doen middels een lage drukspuit waarbij u de nozzle (ventiel) verwijdert. Op die manier komt er een straal uit de lage drukspuit en wordt er voldoende impregneermiddel op de muur aangebracht. Let op dat u absoluut de vloeistof niet . Het injecteren van de gevel heeft over het algemeen het meeste effect op het tegengaan van opstijgend vocht.


Terwijl het impregneren doorslaand regenwater door de buitenmuren voorkomt. Het impregneren en injecteren van de muren kan in vrijwel elke muur. Hebt u last van vochtproblemen bij een spouwmuur ? Als het probleem telkens niet opstijgend vocht was, dan is het logisch dat het injecteren tegen opstijgend grondvocht als oplossing ook niet kan werken. Onze vochtexperts informeren u graag en helpt u bij het toepassen van diverse vormen van vochtwering tegen scherpe prijzen.


Vraag via het formulier vrijblijvend meerdere. Daarnaast is het een optie om een muur te impregneren , waardoor de muur water- en vuilafstotend wordt. Bovenstaande preventie tegen opstijgend vocht geldt natuurlijk niet alleen voor de binnenmuren. Een vochtspecialist kan u meer vertellen.


Door de muren te injecteren met een chemisch middel, zijn zij bestand tegen de aanslag van vocht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan