Warmtepomp koeling vloerverwarming

Uit de rondvraag bij ventilatiespecialisten blijkt dat de ventilatie geen rol kan spelen in het koelen van de woning. Volgende stap is dus of onze vloerverwarming dat wel kan. We gaan geen gebruik maken van een warmtepomp.


Koeling met warmtepomp bij vloerverwarming. Het spreekt voor zich dat het in stand houden van je vloerverwarming , zelfs met koud water een bepaald energieverbruik genereert.

Vooral mensen die over een installatie met een warmtepomp beschikken kiezen er dan ook voor om tijdens de zomer hun vloerverwarming te . De meeste warmtepompen kunnen gebruikt worden om uw woning te koelen. In plaats van warm water, stuurt de warmtepomp dan fris of koud water door het afgiftesysteem (vb: vloerverwarming ). Hierdoor wordt de ruimte op een aangename manier afgekoeld. Het draaien van pompjes is voldoende om passief uw woning te koelen.


De leidingen van de vloerverwarming kunnen in de zomer ook dienst doen om uw woning te koelen. Wist je dat koelen met vloerverwarming perfect mogelijk is?

Je maakt gebruik van je warmtepomp om je woning tijdens de zomer heerlijk fris te houden. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar vloerverwarming kun je ook gebruiken om je woning te koelen. Het principe is eenvoudig: de leidingen worden . Omdat de klassieke verwarmingssystemen te duur of ouderwets worden, gaan veel mensen op zoek naar alternatieven. Eén van die alternatieven is vloerverwarming : je bespaart er heel wat geld mee en het onderhoud is minimaal.


Bovendien kan je vloerverwarming laten draaien op basis van een warmtepomp systeem, . Nu heeft deze warmtepomp ook de optie om passief of actief te koelen via de vloerverwarming in . Uw warmtepomp biedt u warmte, maar dezelfde installatie kan uw woning ook passief koelen. Door vloerverwarming en vloerkoeling zo wordt uw huis nog comfortabeler: Koel in de zomer en warm en behaaglijk als het frisser wordt. Zeker nu de zomers warmer worden, is dat een aangenaam . Ja, de meeste warmtepompen kunnen in de warme zomermaanden ook voor koeling zorgen.


Dit gebeurt door het werkingsproces van . Bij koeling door vloerverwarming wordt een warmtepomp ingezet voor het aanleveren van koel water. Op deze manier is koeling met een airco of met ventilatoren . De warmte die in de winter uit de bodem wordt onttrokken en afgegeven wordt aan de vloerverwarming , wordt in de zomer uit de ruimte ontrokken en opnieuw aan .

Beste forum leden, Doordat we deze maand gaan verhuizen naar een nieuwe ( jonge) woning hebben we de mogelijkheid om ons meer te verdiepen in onze ventilatie en klimaat behoefte in de woning en daarbij behorende mogelijkheden tot energiezuinig daarmee om te gaan. Kortom, eerste stap was me . Deze installatie is ontworpen voor verwarming én koeling. Voor de installatie is een warmtepomp en een . De warmtepomp onttrekt met elektriciteit warmte uit de bodem.


Met die warmte wordt de vloerverwarming op de juiste temperatuur gebracht en wordt ook het tapwater verwarmd. Het klimaatsysteem zorgt voor een gelijkmatige warmte, de hele dag en nacht door. In ons nieuw huis krijgen we vloerverwarming.


Nu heb ik gehoord dat je vloerverwarming ook kunt gebruiken als koeling. Koelen met behulp van een warmtepomp. Een warmtepomp kan niet enkel een gebouw tegen een hoog rendement verwarmen, maar ook tijdens de zomer koelen.


In tegenstelling tot klassieke airconditioning waar de lucht wordt gekoel wordt er gebruik gemaakt van koeling via de vloerverwarming of wandverwarming. Er zijn mogelijkheden, namelijk passief en . Kan jullie wand- of vloerverwarmingssysteem gebruikt worden in combinatie met een warmtepomp ? Kunnen jullie systemen ook voor koeling ingezet worden? Welk WARP Systems wand- of vloerverwarmingssysteem is het meest geschikt?


Werkt jullie systeem elektrisch of met water? Welke watertemperatuur wordt bij . Nu meer en meer mensen vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp aanschafen, neemt ook de vraag naar koeling via de vloerverwarming toe. De keuze voor vloerkoeling is echt een trend”, zegt Harko.


Kronemeijer van Technea in Leeuwarden. Bij nieuwbouwprojecten met een warmtepompin- stallatie is .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan