Wat is de beste vochtigheidsgraad in huis

Wist u dat de luchtvochtigheid in huis een belangrijke rol speelt bij een fijn of juist minder prettig binnenklimaat? Hoe kunt u de luchtvochtigheid meten? Wat is de beste luchtvochtigheid ? En wat merkt u als de luchtvochtigheid in huis te laag of juist te hoog is?


Ook de temperatuur blijft best binnen bepaalde waarden om geen last te krijgen van condensatieproblemen of oververhitting.

Heel wat dagdagelijkse activiteiten zorgen voor vocht in de woning: koken, douchen, de was drogen of poesten. Je kan het vochtgehalte. Dit is wat we “ luchtvochtigheid ” noemen. Deze luchtvochtigheid wordt uitgedrukt in een percentage, en is eigenlijk en relatief gegeven, afhankelijk van de temperatuur.


Ik vraag me nu dan ook af welke de ideale luchtvochtigheidsgraad in huis is. De lucht om ons heen bevat waterdamp. Onder relatieve luchtvochtigheid (vanaf nu: R.L.) wordt verstaan de hoeveelheid waterdamp die de lucht op dat . Een gemiddeld gezin produceert tot liter vocht per dag in huis door koken, douchen of wassen, maar ook gewoon door adem te halen.

Als dit vocht in de woning blijft, kan dit leiden tot gezondheidsklachten en schimmel in huis. Het is dus goed om eens naar de luchtvochtigheid in huis te kijken en wat u kunt doen om . Als je dat op korte tijd ( droogkast) in je huis pompt zal het snel veel te vochtig worden in de kamer waar de droogkast staat. Zeker niet aan te bevelen denk ik.


Kelder met vochtigheid. Is jouw huis wel gezond? De Nederlander lucht veel, maar ventileert weinig. Terwijl een huis uur per dag moet ademen. En hoe de luchtvochtigheid in huis te verhogen of verlagen tot een goede luchtvochtigheid.


In de winter is de luchtvochtigheid binnen een stuk lager, in de winter is dan wel aan de hoge kant wat meestal ligt aan te weinig ventilatie. Wil je de luchtvochtigheid meten, dan schaf je je best een hygrometer aan. Daar is de relatieve luchtvochtigheid immers hoger dan in de rest van het huis. Gezondheid Een te droge lucht binnenshuis kan heel wat. Het meten van de luchtvochtigheid kan je doen met een hygrometer.


In huis is de luchtvochtigheid best. Niet alleen te droge lucht maar ook te vochtige lucht is ongezond.

Bij een te hoge vochtigheidsgraad van boven de gedijt de huismijt prima, wat bij een aantal mensen allergische reacties kan opleveren. Ook ruikt het dan niet fris meer in huis en kan er schimmelvorming optreden. Vochtproblemen leiden al snel tot een hoge relatieve luchtvochtigheid in huis en dit is op langere termijn allesbehalve bevorderlijk voor je gezondheid.


Gemiddeld genomen voelen wij ons thuis of op kantoor het best bij een relatieve luchtvochtigheid tussen en. Hoe weet je nu wat de vochtigheidsgraad in je huis is? Maar het is niet alleen de . Welnu, dat is eenvoudig te meten met een hygrometer. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen absolute luchtvochtigheid en relatieve luchtvochtigheid. Het idee om een informatieve site op te zetten over luchtvochtigheid is ontstaan na gezondheidsklachten door een te lage luchtvochtigheid in huis.


Middels deze site informeren wij u over luchtvochtigheid , wat de ideale . Er bestaan diverse oplossingen om een ideale luchtvochtigheid in stand te houden. Om de ideale luchtvochtigheid in huis te krijgen, moet men eerst kunnen bepalen wat de luchtvochtigheid in huis is. Dit kan men doen met behulp van een hygrometer. Een hygrometer is een instrument dat vaak onderdeel is van een weerstation voor in huis. Wanneer we het hebben over de luchtvochtigheid in een woning, dan gaat het concreet over de relatieve luchtvochtigheid.


De relatieve luchtvochtigheid duidt aan hoeveel waterdamp er op een gegeven moment in de lucht circuleert. Zaken die meespelen bij het bepalen van de relatieve luchtvochtigheid. In de winter komt er, als je lucht zoals velen aanraden, een koude lucht je huis binnen.


Bij een te droog huis (minder dan a relatieve vochtigheid , helpen WEL planten (water geven natuurlijk) en andere water verdampers. Wat de beste manier is, hangt af van de woning en het ventilatiesysteem in de woning.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan