Houtkachel tips

Stoken op hout is een uitstekende manier om uw huis te verwarmen. Het vlammenspel geeft bovendien een ongekende sfeer om heerlijk van te genieten. Maar hoe stookt u het best? Hier volgen wat handige weetjes en tips om uw houtkachel optimaal tot haar recht te laten komen.


Stooktips voor houtkachel of open haard.

We geven in dit blog acht tips waar je op moet letten bij het kopen van een houtkachel. Wij, Cocky Hoogeveen en Pine Berg van Houhetwarm. Voordat we deze kachel aanschaften, deden we grondig onderzoek. Daar zijn we zeker een paar . Een schone kachel betekent een warme kachel.


Verwijder eens per jaar roet uit de kachel en het rookkanaal. Dat zorgt ervoor dat uw kachel warmer wordt.

Een roetlaag, ook al is die maar een paar millimeter dik, zorgt ervoor dat de warmte niet goed door het ijzer kan worden geleid en direct via de schoorsteen naar . Tijdens het stoken van hout komen altijd schadelijke stoffen vrij. Als u let op een paar eenvoudige punten kunt u overlast en gezondheidsklachten voorkomen of beperken, en toch genieten van een gezellig vuurtje. Gebruik alleen hout dat gekloofd anderhalf tot twee jaar onder een afdak is gedroog is geschikt voor . Een open haar kolen- of houtkachel zijn de grootste milieuvervuilers in huis. In huizen waar een kachel of open haard gestookt wordt, worden hoge gehalten van fijnstof en . Hoek maak je een goed en schoon haardvuur? In dit artikel laten we u aan de hand van tips zien hoe u verantwoord stookt in een houtkachel of open haard.


Pas de kachel aan aan de ruimte die hij moet verwarmen Hoe hard je ook stookt, een kachel met een te klein vermogen zal nooit voldoende warmte produ. Het aanmaken van de kachel of de openhaard gaat niet iedereen even goed af. Hieronder volgen wat tips om dit snel voor elkaar te krijgen en te kunnen.


Enkele tips voor het optimaal stoken van uw haard of houtkachel Het goed stoken van uw haard Als u uw haard aansteekt legt u eerst houtblokken op d. Er zijn ontelbaar verschillende houtkachels verkrijgbaar op de markt, daarom is het een goed idee om de volgende punten in overweging te nemen voordat u een houtkachel aanschaft: - Wilt u een klassiek design in gietijzer of juist modern design in plaatmetaal? Hoe groot moet de afstand tot . Volg deze tips voor het aansteken en optimaal regelen van uw houtkachel : Minder rook en een hoger.

WEST-FRIESLAND - In deze donkere maanden vinden veel mensen het fijn om de open haard aan te steken, of de houtkachel. HOME I MEER HOUTKACHEL TIPS Houtkachels - Tips Tips voor optimaal gebruik van uw houtkachel Zorg voor voldoende zuurstof in de ruimte waar de houtkachel staat. Als u een open haard of houtkachel heeft dan gebruikt u deze in de winterperiode waarschijnlijk vaak. Zeker met de feestdagen voor de deur verhoogt dit de sfeer in huis. Hout stoken kan echter zorgen voor overlast.


Denk aan een vervelende geur en roetneerslag. Ook kan stoken gevolgen hebben voor . Sinds een week of twee heb ik een houtkachel als hoofdverwarming. Dit is de eerste keer dat ik zelf een houtkachel bezit, ik heb dus geen ervaring met.


Een heel duurzame manier om een woning te verwarmen is door gebruik te maken van zonnepanelen met een zonneboiler. Ook het gebruik van een warmtepomp is milieuvriendelijk. Het verantwoord stoken van hout is duurder dan andere manieren van verwarmen.


Bedenk dat alleen droog hout of . Stoken met hout heeft altijd nadelige gevolgen voor de omgeving. Als u toch wilt stoken raden we u aan om de volgende tips in acht te nemen: Gebruik de houtkachel niet als hoofdverwarming. Stook alleen briketten of droog hout. Gebruik open haardblokken, ook wel zaagsel-paraffinebriketten genoem . Een houtkachel of open haard is gezellig, maar niet goed voor het klimaat en je gezondheid.


Vind tips voor hout stoken en kachel kopen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan