Opentherm cv ketel

OpenTherm (afgekort: OT) is een communicatieprotocol dat toegepast wordt in een centrale verwarmingsinstallatie tussen een cv - ketel en een thermostaat. Hiermee kan de temperatuur van het verwarmingswater automatisch aangepast worden, wat veel energie kan besparen. Opentherm is een point to point protocol.


Nefit cv-combi-ketel Honeywell Round Vertrouwd model maar dus ook als OpenTherm versie beschikbaar. Je kent het wel, je koopt een nieuwe cv - ketel en dan ben je haast verplicht ook een nieuwe thermostaat te kopen. Immers, de thermostaat is meestal specifiek .

Binnen het segment modulerende cv - ketels bestaan er ook verschillen. Er zijn namelijk modulerende cv - ketels met OpenTherm protocol en modulerende cv - ketels die alleen merkspecifiek te werk gaan. OpenTherm is de standaardtaal die een modulerende cv - ketel praat.


Hieronder een korte uitleg over de functie . CV - ketels die voldoen aan deze OpenTherm standaar accepteren het gebruik van iedere willekeurige thermostaat die op de OpenTherm standaard is gebaseerd. OpenTherm heeft als positieve eigenschap dat de cv - ketel modulerend wordt aangestuurd. OpenTherm communicatie maakt gebruik van de normale tweedraads thermostaatkabel. Via deze verbinding voorzien het cv- toestel en de .

Check hier of jouw cv - ketel ook compatibel is voor deze slimme wifi-thermostaat, welk communicatieprotocol jouw cv - ketel gebruikt en welke aansluitingen je nodig hebt. Installeren draadloze thermostaat op OpenTherm cv-ketel. Draadloze Spider thermostaat op OpenTherm cv-ketel installeren. Your browser does not currently recognize any of the video formats available.


OpenTherm thermostaten worden ook wel modulerende thermostaten genoemd. De uitkomst hiervan communiceert de thermostaat naar de CV - ketel. Het is belangrijk dat uw thermostaat én ketel ondersteuning hebben voor het OpenTherm protocol. De HeatLink communiceert ook via dit protocol, waardoor er communicatie met zowel de thermostaat als ketel mogelijk is.


Hierdoor kunt u het reguliere klokprogramma van de thermostaat blijven draaien, maar deze ook. Dit heeft tot gevolg dat een modulerende thermostaat van Honeywell hier niet op kan worden toegepast. Let dus op als u een thermostaat zoekt voor een modulerende ketel, . In dit filmpje zie je hoe je dat doet.


De slimme klimaatthermostaat Spider kan op nagenoeg elke moderne OpenTherm cv-ketel. Vrijwel alle moderne CV ketels zijn tegenwoordig modulerende ketels die van de thermostaat via het open-therm protocol aangestuurd worden. Bij een ruimte die al op temperatuur is wordt bijvoorbeeld de temperatuur van het . Nefit opentherm converter op oude CV ketel.


Aankoopadvies: CV - ketel met slimme thermostaat. Toon - Kan Toon moduleren met een cv-ketel zonder OpenTherm?

Meer resultaten van gathering. Hierdoor zal de Toon de ketel aansturen door vol vermogen te vragen van de cv - ketel , of helemaal niks te vragen. Toon is wel ontworpen om modulerend te werken waardoor er geen vol vermogen wordt gevraagd van de . De cv -gateway communiceert met de ketel en thermostaat via het OpenTherm - protocol.


Zo kan de cv -gateway de meetgegevens die bekend zijn binnen het verwarmingssysteem uitlezen. Deze meetgegevens worden via het wifi-netwerk naar de Qupit Cloud gestuurd. Zo beschik niet alleen jij, maar ook de installateur over . Wanneer een cv - ketel is voorzien van OpenTherm -technologie, dan kan deze met een thermostaat die van dezelfde technologie gebruik maakt modulerend bestuurd worden. Sommige cv - ketels , zoals die van Nefit, zijn alleen geschikt voor een modulerende thermostaat van hetzelfde merk als die van de ketel. Van andere merken kunnen ze zonder aanpassing alleen met een onzuinige aan-uit-thermostaat overweg, maar er zijn adapters verkrijgbaar.


Het opentherm protocol zorgt dat er een tweeweg communicatie tussen ketel en thermostaat is, hierbij wordt de temperatuur uitstroomzijde CV geregeld door de vraag en niet meer door de ingestelde temperatuur van de ketel. De ingestelde temperatuur op de ketel wordt dan alleen nog het maximaal . Draadjes omwisselen op branderblok.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan