Droge lucht airco

Hoe te voorkomen dat de luchtvochtigheid te laag wordt. Waardoor droogt airco lucht uit. Een airco koelt de lucht , maar droogt deze ook.


Bij een airco wordt de warme lucht over een koud verdamperblok geleid zodat de lucht afkoelt. Is de lucht te droog , ruim onder de procent, dan krijgen mensen last van geïrriteerde slijmvliezen en droge ogen. Een ander veelvoorkomend probleem is een te koud afgestelde airco.

Uit onderzoek blijkt dat de binnentemperatuur maximaal graden lager mag zijn dan de buitentemperatuur. Veel gestelde vragen over luchtkwaliteit in kantoren. De meest voorkomende vragen over de luchtkwaliteit in kantoren.


Er kan namelijk heel wat fout gaan met de luchtkwaliteit als de airco niet optimaal functioneert of slecht wordt onderhouden. Een dubbel effect, want droge lucht voelt koeler aan dan lucht met een hoge vochtigheidsgraad. Een goed apparaat zorgt echter dat de . Airco bestaat uit een binnen- en een buitenunit.


Die vloeistof trekt warmte en vocht uit de binnenkomende lucht, zodat koude, droge lucht terug je kamer wordt ingeblazen.

De opgewarmde koelvloeistof gaat naar je buitenunit, . Concentratie vermindert. Bij een temperatuur van boven de graden Celsius vermindert je concentratie. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het autorijden gevaarlijk zijn.


Daarom is het prettig dat je de airco kunt aanzetten om de temperatuur in de auto te verlagen. Maar pas op, te koude ( droge ) lucht kan leiden . Ga je op reis met Bus, Auto of Vliegtuig, dan krijgt u waarschijnlijk te maken met droge airco lucht. Ik heb vaak de indruk dat het bij ons op kantoor erg warm is en dat de lucht heel droog is.


Met een ingeschakelde airco heeft u hier weinig tot geen last van. Door gebruik te maken van de verwarming kunt u de juiste temperatuur instellen. Enkele tips voor gebruik: Als de auto in de volle zon heeft gestaan, kunt u beter eerst de ramen . Wat zeer zeker invloed kan hebben op je keel, stem en ogen is een te droge airconditioning. Wanneer de airco te droog is afgesteld ( luchtvochtigheid onder ) drogen de slijmvliezen in je mon keel, neus en ogen uit.


Hierdoor kunnen de slijmvliezen hun werk niet meer doen en ben je . Behalve achterstallig onderhoud kan ook een verkeerde instelling zorgen voor problemen met de gezondheid. Bij aircosystemen op kantoren kan de luchtvochtigheidsgraad meestal worden geregeld. Zowel verwarming als airco zorgt voor droge lucht die schadelijk is voor je lippen.


Zorg dat je thuis en op werk niet te dicht op de verwarming zit, want dan drogen je lippen uit en krijg je barstjes.

Dus mate van luchtuitstroom, stand van de aircowaaiers en de temp. Kunnen jullie op het werk niet zorgen of aangeven dat de temperatuur hoger kan liggen? Niet alleen is het de luchtstroom, een airco produceert vaak ook (te) droge lucht waardoor je luchtwegen sneller irriteren. Bij ons is het zo dat op kantoor de airco hangt, maar in de keuken niet, je loopt dus vaak van warm naar koud en andersom. Als je er echt heel veel last van heb kan je dat bijvoorbeeld . Van airco kan je zeker verkouden worden (in ieder geval de symptomen er van vertonen).


Dat komt omdat je te maken krijgt met temperatuurverschillen. Als je de auto uitstapt waar de airco aanstond voel je dat meteen. Ook blaast een airco droge lucht waarvan je keel droog wordt en je een beetje keelpijn . Voor verkoeling in huis kunt u het beste een ventilator gebruiken.


Kiest u toch voor airconditioning , stel het apparaat dan niet te droog of te koel af, hooguit graden koeler dan buiten. Voorkom ook dat een airco vuile lucht rond blaast. Door middel van bijvoorbeeld een airco -systeem wordt de temperatuur en vochtigheid van de ruimtes constant gehouden.


Voldoende vochtig Luchtvochtigheid Als de lucht te droog is, krimpen parketvloeren, vertonen houten muziekinstrumenten barstjes, prikkelen de ogen, voelt de neus. De airco definitief uitschakelen is niet altijd een optie omdat veel gebouwen zo ontworpen zijn dat dit de enige mogelijkheid voor luchtverversing is. Door de droge lucht merk je minder goed dat je weldegelijk zweet. Verloren vocht moet je altijd aanvullen.


Zonder airco in je warme auto heb je alleen zelf wat sneller door dat je moet drinken. Met airco is veel comfortabeler, koeler (en dus zweet je ook nog minder), maar omdat zweten an .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan