Duurzame houtkachel

Hij benadrukt dat er een groot verschil is tussen houtstook in vuurkorven of open haarden en moderne ( duurzame ) houtkachels. Die kun je niet met elkaar vergelijken. Het is onjuist om vuurkorven en open haarden als uitgangspunt te gebruiken voor het hele spectrum houtstook.


Moderne houtkachels zijn hoogwaardige . Het is echt mogelijk als u kiest voor een houtkachel of pelletkachel.

Een houtkachel of pelletkachel verwarmt namelijk duurzaam en milieuneutraal. Het verwarmen van uw woning neemt toch . De gezelligheid van een houtkachel , de warmte en het schitterende vlammenspel is voor veel mensen dé reden om een houtkachel aan te schaffen. Naast de perfecte sfeer zorgt een houtkachel ook voor een lagere energierekening. Maar moderne houtkachels bieden u nóg meer. Zij zijn geproduceerd volgens de hoogste . Met een moderne, houtgestookte haard of houtkachel in de woonkamer kan je energie besparen terwijl je toch zorgt voor een behaaglijke en gezellige warmte in huis.


Stoken met hout is namelijk een goedkope en duurzame manier van verwarmen.

Stimulering van duurzame houtkachels. De Nederlandse overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven meer door warmte uit hernieuwbare bronnen worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Houtkachels en open haarden gaan niet zuinig met hout oeen groot deel van de warmte vliegt zo de schoorsteen uit.


Daarbij komt dat hout stoken alleen duurzaam is als het hout uit klimaatverantwoord beheerde bossen komt. Uitzondering: als jouw pelletkachel een gewone houtkachel , allesbrander of open haard vervangt, daalt de hoeveelheid fijnstof juist flink. Actueel: Enorme vraag naar nieuwe duurzame houtkachel : De nieuwe houtkachel JAcobus van Janco de Jong uit Gorredijk de makers en bedenkers van het kwaliteitsproduct JAnus vliegt de winkels uit. Leveranciers en installateurs van duurzame houtkachels en open haarden kunnen hun klanten 2euro teruggave op de aanschaf toezeggen dankzij de stimuleringsregeling van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. Dit alles was voor de in Joppe woonachtige Maarten Kraanen reden om aan de slag te gaan met het ontwerpen van een duurzame houtkachel.


Onlangs bereikte hij zijn doel. De resultaten van zijn kachel, die de merknaam VUURS kreeg, zijn nog veel malen beter dan de toekomstige EcoDesign-regeling! Met een duurzame verwarmingssysteem kunt u de gaskraan dicht draaien!


Dat scheelt aanzienlijk in de stookkosten en spaart het milieu. Eric Smit houtstook expert,. Veel mensen beseffen het niet, maar moderne houtgestookte kachels zorgen voor duurzame warmte.


Aanpassen en monumentaal zijn twee woorden die voor een hoop discussie en commotie kunnen zorgen. Daarnaast ervaart KVMC dat eigenaren het upgraden van hun gebouwen naar een aanvaardbaar energielabel terecht als een absolute must zien.

Vele oplossingen zijn denkbaar maar nog maar weinig wordt. Elektrische kachel,. HRE ketel (Micro WKK), 1. Groen Verwarmen is de specialist als het gaat om duurzaam , zuinig en kostenbesparend verwarmen. Wij leveren op dat gebied verschillende modellen pelletkachels, maar ook houtgestookte cv-installaties en houtvergassers.


Service begint bij ons met een goed advies en bevat ook de montage van uw houtkachel of hout . Hout uit duurzaam beheerde bossen versterkt het broeikaseffect niet. Gebruik de kachel op de juiste manier. Bij vervuild hout, spaanplaat, papier en paraffinebriketten maar ook bij te weinig luchtaanvoer komen koolmonoxide en andere schadelijke stoffen vrij.


Bij gebruik van een houtkachel is een koolmonoxidemelder aan . Kostenbesparend uw huis verwarmen? Door middel van duurzame energie bespaart u met een houtkachel aanzienlijk op stookkosten. Grootste groene gids van Nederland.


Je bespaart dus geld door duurzaam te stoken! Het wordt jou dus aangeraden om te kiezen voor een houtkachel met een hoog rendement. Haardenexpert heeft verschillende energiezuinige haarden .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan