Warmwatertemperatuur cv ketel

Hoe lager je de temperatuur instelt, hoe beter. Anderzijds mag je daar bij een boiler absoluut niet mee overdrijven omdat je anders problemen kan krijgen met de legionellenbacterie die de voortbrenger is van de gevaarlijke . Ook nieuwe cv - ketels zijn door de installateur vaak niet optimaal afgesteld. Deze instelling bepaalt hoe heet het cv-water is als de ketel op hoog vermogen draait om een koud huis op te warmen.


Vanwege het risico op legionellabesmetting is het niet verstandig de warmwatertemperatuur lager dan ⁰C te zetten.

Hoe komt het dat een laag vermogen cv - ketel vaak beter presteert voor het verwarmen van een huis dan een hoog vermogen ketel? De warmwater temperatuur moet wel boven de graden blijven in verband met legionella bacteriën. Het goed afregelen van de CV - ketel is niet moeilijk en kun je zelf. Je kunt tot energie besparen én het comfort verhogen!


Installateurs laten de cv - ketel meestal op fabrieksinstellingen staan terwijl hier veel winst te behalen is door hem af te stemmen op jouw woonsituatie. Een hr- ketel werkt het zuinigst als de watertemperatuur niet te hoog is en haalt zijn hoge rendement alleen als de temperatuur van het retourwater niet . Het huis is oud en niet geïsoleerd en bevat veel radiatoren (rond de 1 ongeveer staan open).

Op de ketel zit een klein draaiknopje waarmee je de temperatuur kunt instellen van tot 90 . Zuiniger Afstellen van de ketel. Als ik de watertemperatuur bij de verwarmingsketel opvoer, bijv. Nee het wordt niet warmer in huis daar is je thermostaat voor. Je ketel verwarmt het voorraad water dan gewoon naar en dat kost inderdaad . Daarnaast is een LTV veel comfortabeler omdat de temperatuur veel stabieler is. Een LTV kan gebruikt worden met . De gemiddelde temperatuur van het cv -water is lager, waardoor de ketel met een hoger rendement warmte kan opwekken.


Een veel voorkomende instelling van de stooklijn is: bij een buitentemperatuur van -°C een cv - watertemperatuur van °C, en als tweede punt bij een buitentemperatuur van °C een . Dat wil zeggen: hoe lager de buitentemperatuur, hoe hoger de temperatuur van het cv -water. Er wordt daardoor niet meer warmte opgewekt dan op dat moment nodig is. Echter, een groot gedeelte van deze rendementsverbetering zal alleen maar bereikt worden als je bereid bent de watertemperatuur van de . De ketelthermostaat zorgt, door het afsluiten van de gastoevoer, dat het cv -water niet warmer wordt dan de ingestelde temperatuur.


Mocht de watertemperatuur toch te hoog oplopen , dan zal . Een cv-regeling stuurt het verwarmingstoestel (bijvoorbeeld cv - ketel ) van de centrale verwarming, zodat de woning of het gebouw tot de gewenste temperatuur verwarmd wordt.

De naregeling is afhankelijk van de door het systeem aangevoerde cv- watertemperatuur. Voor het regelen van de. Het is niet de naregeling die . De meeste cv - ketels regelen de warmte op basis van de temperatuur van het water in het cv-leidingsysteem. Daarmee lopen ze eigenlijk wat achter de feiten aan.


U voelt zelf immers niet de watertemperatuur , maar de temperatuur in het vertrek. Nefit HR-ketels gebruiken een eigen regelmethode op basis van de . Ik zit nu een paar weken in mijn nieuwe huis en ging even kijken naar mijn CV ketel. Aangezien ik vloerverwarming heb op begane grond wou ik even checken of de watertemperatuur laag ingesteld stond. Hij stond op maximale temperatuur, en in de handleiding las ik dat als je hem op max temperatuur . Een ketel met een geïntegreerde warmwater- voorziening is voorzien van een boiler met een thermostatisch mengventiel, dat voor een con- stante watertemperatuur van 60°C zorgt. De display kan naast de cv -waterdruk ook de cv - temperatuur weergeven.


De ketel haalt zijn verbran- dingslucht van buiten en.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Nefit thermostaat geeft fill aan

Lux instellen bewegingsmelder