Pomp vloerverwarming uitzetten zomer

Je mag je vloerverwarmingspomp best uitschakelen, maar dan riskeer je dat de pomp komt vast te zitten. Gelukkig is er nog de pompschakelaar ! Een pompschakelaar schakelt de vloerverwarmingspomp elke. Nu vraag je je misschien af of het zin heeft om de vloerverwarming volledig uit te schakelen tijdens de zomer , wanneer je toch niet hoeft te verwarmen?


Het antwoord is eenvoudig: je kunt je vloerverwarming inderdaad uitschakelen om stroom te besparen. Er zijn heel erg veel huizen in Nederland waar ook in de lente, zomer en herfst de pomp van de hiervoor geschetste vloerverwarming gewoon doordraait.

Schakel de pomp uit , die stroom verbruikt, net als . We bezitten een huis met een betonnen benedenvloer, en hebben daar vloerverwarming in aangelegd. De rest van de verdiepingvloeren zijn van hout, en het pand is door gebrek aan goede isolatie op de rest van de verdiepingen koud. In de zomer staat de verwarming uit en de pomp dus ook.


Je hebt dan kans dat de pomp vast komt te zitten door interne roestvorming. De vloerverwarming in de zomer helemaal uitzetten is hierdoor niet aan te raden. Om vastzitten te voorkomen zal bovengenoemde pompschakelaar de pomp eens in de . Die op de ketel kan ik zo regelen, dat die alleen maar draait als er verwarmt moet worden.


Maar de pomp voor de vloerverwarming draait altij zomer en winter, omdat je die niet uit zou mogen zetten ivm vastlopen.

Wie heeft er adviezen om . Kan ik de pomp van de vloerverwarming gewoon. Vloerverwarming klasse A- Pomp draait continu? Waarom pomp van de vloerverwarming altijd moet. Door uw pomp op een lager vermogen te laten draaien, bijvoorbeeld Watt in plaats van Watt, bespaart u bijna kWh per dag.


In de winter loopt de verwarming regelmatig. Daardoor blijft ook bij een lagere stand uw vloer lekker warm. Als u geen warmte vraagt, kan de vloerverwarmingspomp uit. Meer resultaten van forum.


Daarbij komt nog dat je vaak meerdere pompen in huis hebt (in de CV, een voor de unit boven en eentje beneden). Lager zetten is een optie. Maar vergeet ook niet de pomp in de zomer uit te zetten. Ik zet er zelf een tijdschakelaar tussen waarmee ik de . De thermische beveiliging (Clixon) van de verdeler onderbreekt de voeding van de pomp bij een. De zomer is traditioneel een periode waarin de vloerverwarming niet of nauwelijks hoeft te werken.


Wil dat zeggen dat je er vrij voor kan kiezen om de vloerverwarming tijdens de zomermaanden uit te zetten? Op zich is dat zeker en vast een mogelijkhei alleen kan het op financieel vlak interessanter zijn om ook in deze . Overigens, als je vloerverwarming hebt met warm water (ipv electrisch) zoals wij hebben, is het wel belangrijk dat de pomp ook in de zomermaanden regelmatig even aangezet wordt. Je komt er vats wel uit hoor, maar ik vind het raar om niet te weten hoe zoiets werkt, terwijl je het wel gekocht hebt.

Ook in de zomermaanden bespaart u aanzienlijk op de kosten van uw vloerverwarming. Ook dan consumeren ze een behoorlijke hoeveelheid elektriciteit. Daarop kunt u besparen door gebruik t emaken van de 2HEAT . De verwarming is dan ook meestal niet nodig en de thermostaat staat uit MAAR … je verbruikt misschien toch een boel onnodige energie. Zet een schakelaar tussen je vloerverwarmingspomp en het elektriciteitsnet, dan schakelt de pomp alleen in als er vraag naar warmte is. Verder zorgt hij er ook . Je moet hem alleen inderdaad niet te vaak willen verstellen.


Wat betreft de temperatuur van de pomp , wij hebben een kastje dat dat kan instellen, die heeft zelf een curve van bij welke buitentemperatuur hij welke temperatuur . Als je thuis vloerverwarming hebt maak je daar in de zomer waarschijnlijk geen gebruik van. Toch verbruik je stroom want de circulatiepomp blijft vaak non-stop pompen. Je kan de stekker van de vloerverwarmingspomp handmatig uit het . Dat is natuurlijk zonde. Als er geen warmtevraag meer is koelt het cv-water af en schakelt de pomp weer uit.


Bij de meeste pompschakelaars is de schakeltemperatuur instelbaar. In de meeste gevallen is graden een acceptabele schakeltemperatuur. Om te voorkomen dat de waterpomp lang stilstaat tijdens de zomermaanden.


Zo kan het gebeuren dat de cv-ketel warmte levert, terwijl de vloerverwarmingspomp uitgeschakeld is. In dat geval is er geen menging van heet cv-water met koud retourwater uit de vloerverwarming. De ketelpomp pompt dan direct heet water in de vloerverwarmingsverdeler , waardoor de vloerverwarmingsleidingen bij de .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan