Hoge vochtigheidsgraad in huis

Bijna van de woningen heeft te kampen met een te hoge luchtvochtigheid in huis. Dit leidt tot nare geurtjes en een ongezonde leefomgeving. Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan schimmelproblemen veroorzaken. Houten meubels, vloeren en kozijnen nemen het vocht op en zetten uit.


Mensen hebben het bij een te hoge luchtvochtigheid vaak erg warm, omdat ze via de lucht de warmte niet goed kwijt kunnen. Een ideale luchtvochtigheid in huis is dus niet .

Enerzijds kan het negatieve gezondheidseffecten tot gevolg hebben, zoals bronchitis, astma of een verhoogde kans op allergie tegen huisstofmijten. Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis goed zit, want zowel te lage luchtvochtigheid als te hoge luchtvochtigheid in huis hebben een nefaste invloed op de bewoners en de. Waardoor kan nu een te hoge luchtvochtigheid ontstaan?


U zal het misschien niet geloven, maar door onze dagelijkse bezigheden in huis zal een gemiddeld gezin ongeveer 1liter vocht per dag produceren: door te koken, door te douchen, door het gebruik van wasmachine en vaatwasser, door het . Oorzaken van een hoge luchtvochtigheid. Wat te doen bij een hoge luchtvochtigheid ? Gevolgen van een hoge luchtvochtigheid. Luchtvochtigheid verlagen met een luchtontvochtiger. AirSain, oplossingen voor een hoge luchtvochtigheid !

Met luchtbevochtiging of luchtontvochtiging krijgt u de juiste vochtigheidsgraad in huis. De juiste luchtvochtigheid in huis regelen? Te droge lucht en te vochtige lucht veroorzaken. Hoge vochtigheidsgraad: vochtig huis. Bij een te hoge vochtigheidsgraad in huis (hoger dan - ) zien we andere problemen.


Een veelvoorkomend probleem dat het woongenot nogal kan verstoren is een te hoge luchtvochtigheid , iets wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Idealiter is de relatieve luchtvochtigheid in huis tussen tot , maar verschillende factoren kunnen ervoor zorgen. In dit Ideabook vertellen we je hoe . Het wooncomfort dat je in huis ervaart, is voor een groot gedeelte afhankelijk van de vochtigheidsgraad in huis. Lees hier meer over de oorzaken en gevolgen van een slechte luchtvochtigheid. Goede luchtvochtigheid in huis : tips.


Vochtproblemen leiden al snel tot een hoge relatieve luchtvochtigheid in huis en dit is op langere termijn allesbehalve bevorderlijk voor je gezondheid. Maar wat is nu eigenlijk een hoge luchtvochtigheid en wat kan je eraan doen? De luchtvochtigheid is constant boven de tot.


Verders ontstaat te hoge luchtvochtigheid vaak door te zuinig stoken en slechte of helemaal geen isolatie. Voortdurend ventileren via open ventilatieroosters of een open klepraampje, is de makkelijkste manier van ventileren en helpt vochtproblemen in huis. Voorbeelden zijn de ligging van het huis (bosgebie grachtenpand), de grondsoort van de bodem, het grondwaterpeil, de ventilatiemogelijkheden, de mate van isolatie of het stookgedrag. Tal van factoren die gedurende lange tijd een te hoge luchtvochtigheid in huis kunnen veroorzaken.


De meeste woningen in NL hebben een normale luchtvochtigheid of zelfs een hoge luchtvochtigheid , ondanks constante hoge ventilatievolumes via mechanische ventilatie, infiltratie (de meeste huizen zijn behoorlijk lek) en spuien (ramen openzetten).

Je zou eigenlijk verwachten dat een huis in de winter . Voor velen een herkenbaar probleeeen te hoge of een te lage luchtvochtigheid in huis. Sinds wij enkele jaren geleden ons huis hebben laten isoleren kampen wij zelf met een te lage luchtvochtigheid. Vooral als de temperatuur buiten onder het vriespunt daalt en de openhaard binnen volop staat te . Een goede luchtvochtigheid op kantoor zorgt bovendien voor een beter werkklimaat waar men beter kan presteren. Daarnaast lopen dieren, planten, meubels, vloeren en instrumenten gevaar bij een verkeerde luchtvochtigheid.


Zowel een te lage als een te hoge luchtvochtigheid in huis kan voor uiteenlopende klachten . Zoals de naam al doet vermoeden staat luchtvochtigheid voor de hoeveelheid vocht die zich in de lucht bevindt. Dit vocht heeft de vorm van waterdamp. Wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog of te laag is kan dit de nodige negatieve effecten met zich meebrengen.


Denk hierbij aan de gezondheid van uzelf, . Het tegendeel is juist waar: in een goed geventileerd huis is de lucht relatief droog. En het opwarmen van droge lucht kost veel minder energie dan het opwarmen van vochtige lucht. Probeer verder de lucht in huis zo droog mogelijk te houden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan