Vochtige binnenmuur isoleren

Dit is erg belangrijk om de condensatie van vocht tegen de koude kant van de muur tegen te gaan. Lees hier meer over de plaatsing en prijzen van voorzetwanden. Isoleren met Multipor- isolatieplaten.


Een binnenmuur isoleren kan ook met Multipor- isolatieplaten van de fabrikant Xella, . Het gaat enerzijds om dampdichte platen uit bijvoorbeeld XPS of PUR die je tegen de muur kleeft.

Er mag geen vocht in de isolatie dringen of condenseren tegen de buitenmuur. Een dampscherm is trouwens niet enkel nodig in de badkamer, maar ook in alle andere ruimtes! Er circuleert namelijk meer . Bij het na- isoleren van de spouwmuur kan het gebeuren dat er plots vochtplekken ontstaan op de muren.


Dit komt omdat het huishoudelijk vocht niet langer kan ventileren via de muren en zich bijgevolg gaat opstapelen in de woning. In dit geval is het belangrijk de oorzaak van het vocht zo snel mogelijk aan te pakken om . Is dit niet het geval, behandel de muur dan aan de buitenzijde met een waterafstotende maar wel dampdoorlatende coating om vochtdoorslag te voorkomen.

Let op: als de buitenzijde van de muur sterk dampremmend is ( geglazuurde bakstenen, dampremmende verf) kun je niet aan de binnenkant isoleren. Je gevel isoleren langs de binnenzijde is perfect mogelijk mits de correcte werkwijze. Hierbij wordt een houten- of een metalen rooster gebruikt dat tegen de binnenmuur wordt geplaatst. De Multipor panelen hebben een zeer open structuur en zijn daarmee zeer damp-open en vocht regulerend. Eerste mogelijkheid: voorzetwanden.


Je plaatst afwerkingsplaten tegen je muren en vult de tussenruimte op met isolatiemateriaal. Cellenbeton is een tweede optie. Het grote voordeel is dat het materiaal waterafstotend is en een groot ademend vermogen heeft. Zo geef je vochtproblemen geen kans. Naast een verlaagd energieverbruik zal het aanbrengen van een isolatie langs de binnenzijde ook een invloed hebben op het hygrothermische gedrag . Bij het isoleren van daken en houtskeletbouw ( buitenmuur , plafond) moet je een aparte luchtdichte folie aanbrengen.


Dit dampscherm voorkomt ook dat woonvocht door koken of douchen in de isolatie terechtkomt waardoor de isolatiewaarde zou verminderen. Let op de aansluiting van de vensters in de . Het is alleen best een forse ingreep maar de moeite waard en zelfs de overheid promoot gezondheid voor mens en woning. Je kunt overigens ook zonder spouw de muur van buiten en .

Een paar weken geleden las je hoe we de buitenmuren via de spouw hebben laten isoleren. Heeft u te maken met vochtige muren? Zeker komt er een dampscherm van 2mm PE tussen gyproc en isolatie ,dus aan de warme zijde. Het isoleren van binnenmuren en spouwmuren, of het plaatsen van een voorzetwand biedt uitkomst!


Ik ben echter bang dat mijn hout gaat rotten aan de koude zijde (tussen muur en isolatie ) omdat mij muur op plekken vochtig is aan de binnenkant. Zou het in mijn geval daarom aan te raden zin om . Buitenmuur isoleren (van binnenuit) header. Let erop dat de 4- zijde naar voren steekt en dat bij vochtige muren de lat circa 1cm vrij van de muur komt. Spouwmuurisolatie kan vochtproblemen zelfs oplossen.


Met name als de oorzaak zit in het neerslaan van vocht op de koude binnenzijde van buitengevel. Preventieve en actieve behandeling voor het schilderen of behangen. Vormt een vochtwerend scherm op binnenmuren gesitueerd boven grondniveau.


Te gebruiken voor het behangen of schilderen. Voorkomt blaasvorming in de verf, loskomend behang, … Eveneens geschikt voor de bescherming van binnenmuren in . Een spouwmuur daarentegen voorkomt dat vocht. Een enkelsteens muur isoleren ? Condensatievocht in muren kan verschillende oorzaken hebben maar meestal ontstaat het als gevolg van een overschot aan vochtige lucht en een tekort aan ventilatie.


Ook in een spouwmuur waar de isolatie plaatselijk onderbroken is kan condensatievocht in de muur voorkomen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan