Huis koelen met vloerverwarming

Door de leidingen van vloerverwarming in de zomer te vullen met water van circa graden Celcius, kan de temperatuur in huis tot een aangenaam niveau dalen. Laat de vloertemperatuur niet te ver dalen, anders is het niet aangenaam erop te lopen met blote voeten en kan zelfs condensvorming . In onze nieuwbouwwoning gaan we overal vloerverwarming voorzien. Echter gezien de hoge isolatiegraad maak ik me toch een beetje zorgen over koeling.


Uit de rondvraag bij ventilatiespecialisten blijkt dat de ventilatie geen rol kan spelen in het koelen van de woning. Volgende stap is dus of onze .

Vloerverwarming koeling Een gezonder leefklimaat met vloerverwarming. Wanneer je gebruik maakt van verwarming met behulp van radiatoren wordt er een warmte gecreëerd die doorheen de ruimte als het ware rond circuleert. Dit kan er voor zorgen dat het aangenaam warm wordt in huis , maar daar staat tegenover dat . Als de zon plots achter de wolken verdwijnt, denk ik dat het een beetje frisjes wordt in huis.


Of moet je dan het vv water opwarmen om dit te compenseren? En wat met het principe dat warme lucht stijgt en koude lucht niet? Riskeer je dan niet als een heethoofd met koude tenen door de zomer te gaan? Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar vloerverwarming kun je ook gebruiken om je woning te koelen.


Het principe is eenvoudig: de leidingen worden met koud in plaats van warm water gevuld.

Maar een vloerverwarmingssysteem alleen volstaat niet. Je hebt ook een warmtepomp nodig om je huis lekker fris te houden. Ik zat alvast eens te denken aan de zomer. Ik heb een goed geisoleerd huis met vloerverwarming als hoofdverwarming.


Zomers is t niet te harden in de woonkamer en keuken. Airco is leuk maar duur. Als ik nu mijn cv leidingen ergens onderbreek, en zet op beide een T stuk en vervolgens een kogelkraan. Situatie: Nieuwbouw huis met kelder.


Alle vertrekken vloerverwarming. Doordat ik niet wil investeren in een warmtepomp met dieptebronnen en toch wil kunnen koelen , ben ik aan het denken geslagen. Uw warmtepomp biedt u warmte, maar dezelfde installatie kan uw woning ook passief koelen. Door vloerverwarming en vloerkoeling zo wordt uw huis nog comfortabeler: Koel in de zomer en warm en behaaglijk als het frisser wordt. Zeker nu de zomers warmer worden, is dat een aangenaam . De leidingen van de vloerverwarming kunnen in de zomer ook dienst doen om uw woning te koelen.


Immers de verdeling over warmer ( aanvoer) en wat kouder (retour) water over de vloer is bij een slakkenhuis beter verdeeld zodat de vloer een gelijkmatige temperatuur krijgt. Bij Meander kan het zijn . In ons nieuw huis krijgen we vloerverwarming. Nu heb ik gehoord dat je vloerverwarming ook kunt gebruiken als koeling.


Koelen met behulp van een warmtepomp.

Wat je moet weten over vloerverwarming voordat je vloerverwarming aanschaft zijn de voor- en nadelen, het verschil tussen vloerverwarming en radiatoren, of een installateur nodig is en hoe het zit . De meest toegepaste passieve koeling in Nederland is door te koelen met de vloerverwarming. Hoe doet die klep dat dan ? De regeling meet wat de aanvoer . In plaats van warm water, stuurt de warmtepomp dan fris of koud water door het afgiftesysteem (vb: vloerverwarming ). Je hoeft er niet veel van te weten HOE het zit met condens vorming, want dat . Voordelen van vloerverwarming. U kunt uw huis op zeer veel manieren verwarmen en koelen. Wilt u een comfortabel, bijna natuurlijk klimaat in huis , kies dan voor vloerverwarming en - koeling van WTH.


Het gaat dan wel om topkoeling. Dat betekent dat het systeem de temperatuur in huis een beperkt aantal graden omlaag kan brengen. Voor lagere temperaturen is airco noodzakelijk. Ook momenten met veel mensen in huis kunnen daar al voor zorgen.


Dus kies een systeem dat ook kan koelen. In de praktijk is vloerverwarming dan vaak het makkelijkste. Dan kun je ook per verdieping de temperatuur instellen en houd je deze mooi constant. De ventilatie heeft veel te weinig capaciteit . Ik ben aan het overwegen om een vloerverwarming met zonnecollectoren te nemen.


Dit is een mooie combinatie voor lage temperatuurverwarming en zo goedkoop je huis te verwarmen. Alleen in de zomer is het nutteloos, en dat is jammer. Niets leuker dan ons interieur regelmatig veranderen.


Een nieuw kleurtje op de muur, we verschuiven alle meubels nog een keertje of geven met trendy . Het huis heeft een grotere warmtebuffer, zodat er veel regelmatiger verwarmd kan worden. De warmteopwekker hoeft slechts.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan