Onderhoud caravan zelf doen

Er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen om een caravan te onderhouden. Lees wat je zelf kunt doen en zou moeten laten doen. Ook kan het nodig zijn om de caravan een onderhoudsbeurt te laten geven.


De meeste caravanners voeren deze werkzaamheden zelf uit. Wanneer je de werkzaamheden zelf uitvoert begin je met het voorspoelen van de caravan met schoon water.

De meest vervuilde delen worden vervolgens voorbewerkt . Van schoonmaken tot de grote beurt: een caravan vergt wel wat onderhoud. Ook slangen, koppelingen, T-stukken en de tank zelf zijn onderdelen die vooral aan het begin van het kampeerseizoen aandacht vragen. Het is sowieso verstandig om de waterinstallatie dan door te spoelen.


Tijdens de winterpauze kunnen . Dat kan je met goed onderhoud een heel eind tegengaan. Gewoon even spuiten met WDof zoiets op delen die kunnen roesten. Maar dit zijn allemaal dingen, die je zelf zal moeten doen.

Wat kunt u zelf al doen aan onderhoud ? U kunt zelf al het één en ander ondernemen om te zorgen voor goed onderhoud van uw camper of caravan. Door zelf het één en ander te ondernemen kunt u enorm besparen in de kosten en bent u zelf ook beter bewust van de status van uw camper of caravan. Je caravan is een grote investering en daarom is het aan te raden hier regelmatig groot onderhoud aan te plegen. Hier wordt besproken hoe je deze onderhoudsbeurt van je caravan het best aanpakt.


Eerst komt het mechanische onderhoud aan bod. Dan het onderhoud voor en tijdens het stallen, en tot . Met goed onderhoud aan je caravan voorkom onaangename verrassingen onderweg. De caravan wordt gecontroleerd op ruim punten, waaronder de remwerking, vochtinwerking en het . Om ervoor te zorgen dat uw caravan zo lang mogelijk mee gaat, is het goed om regelmatig groot onderhoud te plegen. Onderhoud aan de Caravan. De spanning is er dan af, men kan ze aan de zijkant zelf stellen maar draai deze niet te vast aan.


De caravan of camper gaat straks weer op stal en dus moet het water afgetapt worden. Aanhanger onderhoud zelf doen. In onderstaande video zie je hoe je zelf een wiel kan verwisselen van de aanhanger of caravan.


En dan gaat ie eerst gelijk door naar de garage voor een onderhoudsbeurt.

Wel zo prettig, want vanaf dan gaan we ook lekker op pad en we willen graag veilige kilometers maken. De caravan is regelmatig onderhouden door de vorige eigenaar, maar nu moesten we zelf een adres voor onderhoud zoeken . Brengen jullie hem gewoon naar de kwikfit? Let op, de laatste reactie is ouder dan dagen. Wie iets van mechaniek kent en over het nodige gereedschap beschikt kan zelf het mechanische onderhoud uitvoeren. Zoniet laat je dit het best over aan een.


Bij het vermoeden van vochtige plekken in de caravan kan je beroep doen op een vochtmeting (geen vochtvreters). Met een vochtmeter worden verschillende . Nu willen we dit voorjaar de caravan ook een onderhouds beurt geven, kost voor een kleine beurt (zonder onderdelen) 1euro. Best wel prijzig vind ik of zie ik dat verkeer en hoe vaak zou ik dat moeten doen , ieder jaar of om het jaar. Als uw caravan goed onderhouden is, heeft u daar op de camping geen zorgen over.


Hierbij worden de vloer, de wanden, het dak en de dakdoorvoeren op een aantal plaatsen gecontroleerd op de aanwezigheid van vocht. Deze controle vind plaats met behulp van een vochtmeter. Indien er aanwijzingen zijn van vochtinwerking, dan . Rico Recreatie is een allround caravan en camper bedrijf. BOVAG grote onderhoudsbeurt. Als uw geliefde kampeermiddel goed onderhouden is, heeft u daar tijdens uw reis geen zorgen over.


Lukt het u niet om zelf iets te repareren of laat u het liever doen , dan kunt u natuurlijk ook gewoon bij ons terecht voor reparaties aan uw caravan. Een belangrijk onderdeel. Van een kapot achterlichtje tot het .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan