Spf warmtepomp

Bereken zelf de SPF van een warmtepomp uit COP. Dit reële rendement wordt op jaarbasis uitgedrukt met de SPF ( seizoensprestatiefactor) en op maandbasis hebben we het over de PF ( prestatiefactor). Als een systeem een SPF van heeft, wil dat zeggen dat eenheid elektriciteit die door de warmtepomp wordt opgenomen, omgezet wordt in eenheden warmte.


Je huis verwarmen of verkoelen met een warmtepomp is bijzonder efficiënt, en zorgt voor een enorme besparing op je energiefactuur. Dit ligt meestal een stuk hoger dan het reële rendement. Wel is het duidelijk dat er grote verschillen zijn.

Als men toch het reële rendement wil weten, gaat men ervan . Je kan warmtepompen het best vergelijken op hun SPF of Seasonal Performance Factor. Dit is de verhouding tussen de opgenomen energie en de nuttig geleverde warmte over een volledig jaar of stookseizoen (oktober-april). Spring naar Omslag punt SPF in euro - Financieel SPF omslagpunt berekenen.


De redenatie: In m³ Gronings aardgas zit op bovenwaarde 3MJ, dit is gelijk aan . Warmtepomp pompt met een (elektrisch aangedreven) pomp gratis buitenwarmte naar binnen in de veranda in de winter. COP (Coefficient of performance) De COP is het rendement van een warmtepomp dat gemeten wordt bij welbepaalde werkingstemperaturen. Het is de verhouding van de opgenomen elektrische energie van de compressor ten opzichte van de afgegeven warmte-energie.


Bij de keuze voor een warmtepomp moet men gaan controleren of deze voldoet aan de opgelegde system performance factor.

Deze SPF factor moet hoger zijn dan om als hernieuwbare energie te worden aanvaard. SPF = System performance factor. Het rendement (COP) aangegeven bij de aankoop . Van COP naar SPF (seizoensprestatiefactor). Deze testwaarde, die werd gerealiseerd in optimale omstandigheden, zal echter niet noodzakelijk als dusdanig gebruikt worden om het jaarverbruik van de warmtepomp te bepalen. Een geïnstalleerde warmtepomp zal immers ter plaatse omstandigheden ondervinden, . Het reële rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt middels de seizoensprestatiefactor (Seasonal Performance Factor of SPF ). Deze factor combineert de gemiddelde COP in het seizoen verminderd met het verbruik voor de stand-by-modus en voor eventuele bijverwarming.


De SPF in verwarming is doorgans . Ook in de reclame en het promotiemateriaal van de toestellen moet de seizoensgebonden energieefficiëntieklasse ( SPF ) vermeld worden. Het doel is enerzijds om het de consument makkelijker . Een nieuwbouw moet sinds dit jaar zelf energie opwekken. Een warmtepomp is een optie, maar dan moet ze wel voorzien in minstens van de warmtevraag én een seizoensprestatiefactor ( SPF ) van minstens halen. Is een lucht-luchtwarmtepomp bijvoorbeeld in staat . Maar wat is die SPF precies?


Dit systeemjaarrendement geeft de prestatie weer over het gehele jaar en telt alle energiegebruiken . Het enige verschil is dat COP wordt berekend aan de hand van nominale voorwaarden (bijvoorbeeld een constante brontemperatuur van 10° Celsius), terwijl SPF het gemiddelde rendement . SPF (Seasonal Performance Factor) is ook een indicator, zoals COP, om het rendement te kunnen bepalen van een warmtepomp.

Bij geothermische warmtepompen met een verticale bron is de brontemperatuur nagenoeg constant. Daarom werd de SCOP (Seasonal COP) of SPF (Seizoens Prestatie Factor) in het leven geroepen. Beste, Ik zou het verbruik willen berekenen van een stiebel eltron warmtepomp. Ik heb de SPF opgevraag maar deze was groter als de COP.


Kan de SPF groter zijn als de COP? COP: Coefficient Of Performance: winstfactor van een warmtepomp. SPF : Seasonal Performance Factor: prestatie van een warm- tepompsysteem gedurende het ganse verwarmingsseizoen. Warmtebron: het medium waaraan de warmtepomp warmte onttrekt.


Warmteafgiftesysteehet systeem waaraan de warmte-. Meting en registratie SPF voor bodemenergiesystemen. Vrijwel alle bodemenergiesystemen gebruiken overigens alleen elektriciteit. Alleen de warmtepomp in een bodemenergiesysteem kan als gasgestookte warmtepomp worden uitgevoerd.


Naast de COP-waarde kan je het rendement van een warmtepomp ook berekenen aan de hand van de SPF waarde.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan