Warmte radiator

Alles tegen vaste lage prijzen. Met de Product calculator kan u de warmtebehoefte van uw ruimte berekenen en de juiste Radson radiator vinden voor uw huis! Deze calculator is louter informatief.


Raadpleeg een professionele installateur om de exacte berekening te krijgen voor het kopen van de radiator. Berekening warmtebehoefte . De radiator is niet voldoende ontlucht.

Of de ruimte die je wilt verwarmen geïsoleerd is of niet, speelt ook een rol in het benodigde vermogen van jouw radiator. Hieronder kun vind je richtlijnen om te kijken of je huis goed geïsoleerd is of niet. Voorbeeld: Het blijkt dat jouw ruimte zeer slecht geïsoleerd is. De warmte ontsnapt gemakkelijk en je hebt dus een stuk . Om te weten hoeveel radiatoren je nodig hebt hoef je niet alleen te kijken naar het aantal Watt maar ook naar de luchtcirculatie van de woning.


Om de warmte gelijkmatig te verdelen is het belangrijk dat de warmte goed verspreid kan worden in de ruimte. De beste plaats voor radiatoren zijn rond ramen en deuren omdat . Kies de juiste radiator voor een behaaglijke warmte. Op deze pagina zullen we meer uitleg geven over radiatoren.

Het plaatsen van de juiste radiator begint met het berekenen van de warmtebehoefte van de ruimte waar u de radiator nodig heeft. Warmte -afgifte berekenen. Welke radiator geeft meeste warmte ? Optimaal verwarmen kan alleen maar met radiatoren afgestemd op jouw woning.


Elke kamer in huis heeft een bepaald soort radiator nodig om te zorgen voor een lagere of hogere warmteafgifte. Gietijzer: wordt nog zelden gebruikt, omdat het traag opwarmt en warmte afgeeft. Radiatoren geven de warmte uit die vloeistof, af aan langsstromende lucht volgens het tegenstroomprincipe. Hierbij stroomt het warme water er aan de bovenkant in en zakt het af naarmate het afkoelt.


Het afgekoelde water dat aan de onderzijde van de radiator doorstroomt, gaat rechtstreeks door naar de . Een radiator (in Vlaanderen vaak chauffage genoemd) is een warmtewisselaar. Radiatoren worden gebruikt om warmte uit een doorstromende vloeistof af te staan aan langsstromende lucht. Je woning optimaal verwarmen is alleen mogelijk als de radiatoren precies zijn afgestemd op de omvang van de verschillende ruimtes. Zo moet een radiator in een grote woonkamer bijvoorbeeld meer warmte afgeven voor een aangename temperatuur dan een radiator in een kleine toiletruimte.


Het verschil tussen een radiator en een convector zit hem voornamelijk in de manier van warmte voortbrengen. Je hebt drie verschillende manieren waarop warmte kan worden overgedragen: geleiding, convectie of straling. Voor het verwarmen met een radiator of convector spelen alleen de laatste twee . U kunt zelf de warmte afgifte berekenen door een simpele rekenformule: lxbxh x Watt per m3.


Let op: het is een grove schatting. Het blijft afhankelijk van de isolatie in uw huis en wat voor soort huis (een hoekhuis, een tussenwoning of vrijstaand huis) u heeft.

De Low-H2O radiatoren van Jaga bevatten tot minder water dan een plaatstalen radiator. Bovendien hebben ze geen zware stalen platen die eerst zichzelf moeten opwarmen. De ultramoderne warmtewisselaar van aluminium en koper geeft de warmte meteen door aan de kamer. Zorg dat bij radiatoren de convectie (luchtstroming door de temperatuurverschillen) ongehinderd plaats kan vinden.


Radiatoren verzorgen de afgifte van warmte aan ruimten in het gebouw en zijn veelal puur functioneel en niet mooi. Om die reden worden radiatoren vaak verstopt in een houten omkasting, . Wanneer je de kraan van de radiator opendraait, zal er warm water in de radiator stromen. Dit water heeft doorgaans een temperatuur van °C tot °C en zorgt ervoor dat de radiator zo heet wordt dat je je hand er niet (lang) tegen kan houden. OPGELET: Voor een goede werking van de Excel-sheet dient automatische berekening van formules aan te staan. Voor andere gegevens over (design) radiatoren en afbeeldingen daarvan, zie radiator.


Het doel van een of meer radiatoren in een woonruimte is uiteraard het creëren van een behaaglijke warmte. U kunt zich voorstellen dat een radiator voor een grote woonkamer meer warmte moet afgeven voor een prettige temperatuur, .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Verschil nefit proline en trendline

Vloerverwarming inregelen met flowmeters

Nefit thermostaat geeft fill aan